20. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arakas: hotell Palace vajab remonti

Tallinna südalinnas hotelli Palace ostnud EfTEN Capitali juhi Viljar Arakase sõnul suletakse hotell remondiks, kuid selle aeg on veel teadmata.

"Meie plaan on hotell Palace täielikult rekonstrueerida ja taasavada ta oma kunagises säras," ütles ta. Vabaduse väljaku ääres asuv hoone valmis 1937 ning oli algusest peale mõeldud hotelliks. Palace'i viimane täielik renoveerimine toimus 1989. aastal.

Arakase sõnul on Palace'ist kujunenud ikoon oma pika ajaloo ja unikaalse asukohaga. "Siiski on viimasest põhjalikust renoveerimisest möödas ligi veerand sajandit ning tehnosüsteemide elukaar on oma eluea lõpus. Praeguses seisukorras ei vasta hotell tänastele konkurentsi tingimustele ja vajab täielikku renoveerimist," märkis ta.

Äripäev kirjutas täna esikaaneloos, et EfTEN Kinnisvarafond ning Vello Kunmanile kuuluv AS Esraven omandasid Scandic Hotels AB-lt ühise investeeringuna Tallinnas hotelli Palace kinnistu ja operaatorettevõtte.

EfTENil ja Silikaadil on varasem koostöökogemus ühise investeeringu näol Pärnus Lepa Keskuses. Lisaks on Vello Kunman investor EfTEN Kinnisvarafondis ja partneriks ka fondivalitsejas, EfTEN Capital ASis.

Tehing jõustub pärast konkurentsiameti heakskiitu. Tehingu maht on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne.

Tehingut nõustasid ostupoolelt Keystone Advisers ja Advokaadibüroo Nordeus ning müüja poolelt Nordic Hotels Consulting ja PwC Legal.

Palace'i ostuga on EfTEN Kinnisvarafondi portfellis kokku 15 objekti  kogupindalaga 83 000 ruutmeetrit rendipinda, mis jaguneb büroo-, teenindus-, majutus-, müügi- ja laopindade ning avaliku sektori kasutuses oleva kinnisvara vahel.

EfTEN Kinnisvarafond on fondivalitseja EfTEN Capitali poolt 2008. aastal asutatud ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond. EfTEN Capital on samal aastal grupi Eesti ettevõtjate poolt asutatud varavalitsemise ettevõte, mis tegeleb peamiselt ärikinnisvara- ja investeerimisfondide valitsemisega. EfTEN Capital omab fondivalitseja litsentsi ning kuulub finantsinspektsiooni järelevalve alla. Ettevõte pakub ka eraportfelli haldusteenust.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474