21. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prantsusmaa tahab panna kindlustusraha tellistesse

Prantsuse ehitusliidu esimehel Didier Ridoret'l on plaan, kuidas parandada Prantsusmaa ehitusturgu – Axa ja teised kindlustusseltsid peavad panema rohkem elukindlustuspoliiside 1,38 triljonist eurost uute elamute ehitusse, vahendab Bloomberg.

Prantsuse ehitusliidu juht ütles, et president Hollande peaks väänama kindlustajate käsi, et need paneksid osa oma ressurssidest tööle keskklassi elamuehitusse. Ridoret on üheks osapooleks kõnelustel valitsuse, ehitajate ja kindlustusseltside vahel, et elavdada ehitust, kuna kõik indikaatorid on punased alates ehistuslubadest kuni renoveerimise ja mitteelukondliku kinnisvara ehitamiseni.

Hollande'i ees seisab langev majandus ja 15 aasta suurim tööpuudus. Ta on surve all, et toetada elamuehitust ajal, mil eluasemete hinnad on rekordi lähedal, mis pärsib ostuhuvi. 1. veebruaril ütles Hollande, et sellel aastal ei jõuta iga-aastase 500 000 eluaseme rajamiseni, lubades uut seadust, mis meelitaks kindlustusseltside investeeringuid kinnisvarasse.

Eluasemete ehituse alustamiste ja laiendamiste arv  kahanes mullu 18 protsenti, 346 000ni.

„Eluasemete ehitus ei ole heal järjel ja see avaldab mõju 2013. aastal,“ ütles eile Euroopa suurima ehitusmaterjalide tootja Saint-Gobaini juhatuse esimees Pierre-Andre de Chalendar.

Ehituslubade andmise olukord halveneb, mis näitab tulevast ehitusaktiivsust. Mullu anti 7,3 protsenti vähem ehituslube, kui Hollande tõstis sissetuleku- ja kinnisvaramakse, et eelarvepuudujääki koomale tõmmata.

„Prantsusmaa ehitab 2013. aastal 300 000 maja ja 2014. aastal veel vähem, nii et teema muutub äärmiselt kuumaks, kuna see viib töökohtade kaotuseni ja käibemaksu puudujäägini,“ ütles Pariisi kinnisvaraarendaja Nexity juhatuse esimees Alain Dinin. „Hinnad ei saa kukkuda, nii et keskklassi väiksema sissetulekuga osa kannatab eluaseme leidmisel aina enam. Poliitiline surve läheb meeletuks.“

Prantsusmaal on 12 aastaga ehituskulud 55 protsenti kasvanud, kuna kasutusel on aina karmimad keskkonna ja turvalisuse reeglid.

„Kodumajapidamistel pole kindlustunnet ja seni, kui nad kardavad tulevaste kuude ja aastate töökohtade ja sissetulekute pärast, nad ei investeeri," ütles tsemenditootja Vicati ärijuht Raoul de Parisot. Tänavuseks Prantsusmaa tsemenditarbimise vähenemiskes prognoosis ta 7 protsenti.

Kodumajapidamised sattusid külma duši alla ka seetõttu, et valitsus ähvardas kehtestada rendi ülempiiri ja konfiskeerida tühjad eluasemed, ütles kinnisvaraarendaja Kaufman & Broadi juhatuse esimees Guy Nafilyan.

Kindlustusseltsid on mures, kuna valitsus muudab pidevalt reegleid, ütles Dinin. Kindlustusseltside investeeringutest on 2 protsenti  kinnisvaras.

Ehituskulude vähendamiseks on Hollande lubanud jagada tasuta või müüa alla turuhinna valitsusele kuuluvat maad.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474