21. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reform palub Tallinnal elanike küttearveid vähendada

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon annab täna volikogu istungil üle ettepanekud muudatuste sisseviimiseks, mis aitavad vähendada pealinna elanike küttearveid.

"Tallinna elanike küttearved on 30% suuremad kui näiteks Tartus," ütles fraktsiooni aseesimees Ants Leemets. "Liiga suur toasooja hind on linnavalitsuse tegemata töö, mille maksavad kinni kõik Tallinna soojatarbijad," lisas ta.

Leemetsa sõnul oleks linnavalitsusel olnud võimalik juba ammu toasooja hinda alandada, kuid seni pole seda tehtud. "Me ei saa olla nõus olukorraga, kus elanikud peavad taluma suuri küttearveid, kuid linnavalitsus ei tee mitte midagi, et olukorda parandada," kinnitas ta.

Elanike küttearvete vähendamine on Leemetsa sõnul linnavalitsuse võimuses. "Toetades kortermajade soojustamist senisest suuremal tasemel, aitaks see kokku hoida soojustatud majas Mustamäe või Õismäe kolmetoalises korteris 370 eurot aastas," märkis ta.

Reformierakonna fraktsioon on pannud kokku ettepanekud, mida järgides oleks linnavalitsusel võimalik küttearveid vähendada. Ettepanekute hulka kuuluvad linnale kuuluva ASi Tallinna Soojuse kasumi reinvesteerimine soojamajandusse, senise linnakassasse pumpamise asemel, majade soojustamise senisest suurem toetamine, kaasaegsete soojustagastussüsteemide paigaldamise toetamine, pikaajalise Tallinna kaugkütte strateegia loomine ja koostöös erasektoriga biokütustel põhineva katlamaja ehitamine Lääne-Tallinna.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474