Autor: Ave Lepik • 10. jaanuar 2014

Kindlustuse riigihanked said selgitava juhendi

Eesti Kindlustusseltside Liit töötas koos rahandusministeeriumiga välja kindlustuse riigihangete juhendi, mis teeb protsessi hankijatele lihtsamaks ning aitab ennetada vaidlusi.

Soovitused on koostatud selleks, et aidata kaasa ühtse praktika kujunemisele ning olla abiks hanke läbiviimisel ja hankemenetluse tulemuste hindamisel.

Eesti Kindlustusseltside Liidu (EKsL) juhatuse liikme Andres Piirsalu sõnul on soovituste koostamisel lähtutud senisest praktikast ning see peaks oluliselt lihtsustama hangete korraldajate tööd ning vähendama võimalikke arusaamatusi.

Erilist rõhku pannakse juhendis oluliste mõistete selgitamisele ja ettevalmistavatele tegevustele. Kui ettevalmistus on puudulik, võib sellega kaasneda ebapiisav kindlustuskaitse või soovimatud vaidlused. "Selliste olukordade vältimine on kindlasti nii hankija kui ka kindlustusandja huvides. Ühtlasi on juhendi suurepärane näide avaliku ja erasektori edukast koostööst." kommenteeris Piirsalu.

Juhend on avaldatud Eesti e-riigihangete keskkonnas ja EKsLi kodulehel.

EKsL on Eestis tegutsevaid kindlustusandjaid ühendav organisatsioon, mis loodi 1993. aastal. EKsL on omakorda Euroopa kindlustusandjate ühenduse Insurance Europe liige. EKsL teeb koostööd Eesti Liikluskindlustuse Fondiga, mille liikmeteks on liikluskindlustuse kindlustusandjad.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806