Autor: Ave Lepik • 10. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustuse riigihanked said selgitava juhendi

Eesti Kindlustusseltside Liit töötas koos rahandusministeeriumiga välja kindlustuse riigihangete juhendi, mis teeb protsessi hankijatele lihtsamaks ning aitab ennetada vaidlusi.

Soovitused on koostatud selleks, et aidata kaasa ühtse praktika kujunemisele ning olla abiks hanke läbiviimisel ja hankemenetluse tulemuste hindamisel.

Eesti Kindlustusseltside Liidu (EKsL) juhatuse liikme Andres Piirsalu sõnul on soovituste koostamisel lähtutud senisest praktikast ning see peaks oluliselt lihtsustama hangete korraldajate tööd ning vähendama võimalikke arusaamatusi.

Erilist rõhku pannakse juhendis oluliste mõistete selgitamisele ja ettevalmistavatele tegevustele. Kui ettevalmistus on puudulik, võib sellega kaasneda ebapiisav kindlustuskaitse või soovimatud vaidlused. "Selliste olukordade vältimine on kindlasti nii hankija kui ka kindlustusandja huvides. Ühtlasi on juhendi suurepärane näide avaliku ja erasektori edukast koostööst." kommenteeris Piirsalu.

Juhend on avaldatud Eesti e-riigihangete keskkonnas ja EKsLi kodulehel.

EKsL on Eestis tegutsevaid kindlustusandjaid ühendav organisatsioon, mis loodi 1993. aastal. EKsL on omakorda Euroopa kindlustusandjate ühenduse Insurance Europe liige. EKsL teeb koostööd Eesti Liikluskindlustuse Fondiga, mille liikmeteks on liikluskindlustuse kindlustusandjad.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474