Autor: Juuli Laanemets • 6. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Europarlament ootab julgemat üle-euroopalist taastuvenergia kava

Strasbourgis, Euroopa Parlamendi täiskogul eile vastu võetud resolutsioon, kutsub üles kehtestama aastaks 2030 siduvad üle-euroopalised taastuvenergia, kasvuhoonegaaside vähendamise ja energiasäästu eesmärke.

„Europarlamendi tänane hääletus saadab väga selge signaali, et Parlament kavatseb seista  puhaste energialahenduste eest, mis säästavad tarbijatele miljardeid eurosid, loovad väärtuslikke töökohti ja tagavad energiajulgeolekut ,“ toonitas Eesti Taastuvenergia Koja juht Rene Tammist. „Euroopa Parlamendi otsus on seda märkimisväärsem, et kahe nädala eest Euroopa Komisjoni poolt avaldatud kliima- ja energiaraamistik aastani 2030 oli selgelt väheambitsioonikas,“ lisas Tammist.

Tema sõnul ambitsioonikas pikaajaline taastuvenergia eesmärk julgustaks investoreid paigutama raha uute taastuvenergia lahenduste välja töötamisse nagu seda tegi 2008. aastal vastu võetud energia- ja kliimaraamistik. „EL kulutab iga-aastaselt ligi 500 miljardit eurot energiakandjate impordile riikidest, millest paljud on ebademokraatlikud ja kasutavad neid vahendeid teisitimõtlejate mahasurumiseks. See raha tuleks jätta Euroopasse ning tõsta läbi tehnoloogiaarenduse tööstuse konkurentsivõimet ja luua tasuvaid töökohti,“ rõhutas Tammist.

Oma seisukoha Euroopa Komisjoni poolt avaldatud kliima- ja energiaraamistikust aastani 2030 ütlevad  lähiajal liikmesriikide esindajad. Seejärel esitab Euroopa Komisjon vajalikud õigustloovad ettepanekud.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474