Autor: Juuli Laanemets • 7. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kortermaja renoveerimine annab 43% energiasäästu

Eelmisel aastal kasutas 339 korterelamut KredEx pakutud toetusi, et muuta hooned energiasäästlikumaks. Renoveerimistööde tulemusel saadi keskmiselt 43 protsenti energiasäästu.

Lõppenud aastal kasutati 339 Eesti korterelamu renoveerimisel riikliku finantsasutuse KredEx instrumente, kas siis rekonstrueerimistoetuse, renoveerimislaenu või korterelamu laenukäenduse näol, et muuta hooned energiasäästlikumaks.

„Eestis on enamus korterelamuid ehitatud aastatel 1960-1990, majade soojapidavus on madal ning küttekulud seetõttu suured. Alates 2010. aastast väljastatud korterelamute komplekssele renoveerimisele suunatud toetused on aidanud tänaseks parandada 498 korterelamu soojapidavust ning vähendada energiakulusid. Renoveerimistööde tulemusena saavutavad korterelamud keskmiselt kuni 43-protsendilise energiasäästu,“ ütles KredExi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juhi kt Triin Reinsalu.

KredExi pakutavad võimalused:

• Rekonstrueerimistoetust sai 95 kortermaja, mis said toetust kokku 8,3 miljoni euro ulatuses. Kokku investeerisid korterelamud renoveerimisse rekonstrueerimistoetuse abil 30,3 miljonit eurot.

• Soodusintressiga korterelamu renoveerimislaenu väljastasid möödunud aastal Swedbank ja SEB Pank 167 korterelamule kogusummas 16,7 miljonit eurot. Keskmine eraldatud laenusumma oli 100 000 eurot ja keskmine hoone pind 2252 ruutmeetrit.

• Korterelamu laenukäenduse sai eelmisel aastal 77 kortermaja käendussummas 4,5 miljonit eurot, mis võimaldas korteriühistutel kaasata pankadest täiendavat finantseerimist 7,7 miljoni euro ulatuses.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474