Autor: Juuli Laanemets • 10. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäel saab vormistada juhiluba ja sõidukit arvele võtta

Tänasest saab Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) Vikerlase teenindusbüroost lisaks passile ja ID-kaardile taotleda ka juhiluba ning vormistada sõiduki omanikuvahetust.

Reedel suleti liiklusregistri Tallinna kesklinna esindus ning alates tänasest saab PPA Vikerlase teenindusbüroost taotleda juhiluba ja vormistada sõiduki omanikuvahetust.

PPA peadirektori Elmar Vaheri sõnul on riigiteenuste kättesaadavus ühest kohast mugav nii inimestele kui ka mõistlik samm riigile tervikult. „Maanteeameti ja politsei teeninduste kokkuviimine Lasnamäele, kus elab rohkem inimesi kui suuremates Eesti linnades, säästab meie klientide aega ning jalavaeva. Ühtlasi kasutab riik mõistlikult ära olemasolevat rendipinda ega dubleeri klienditeeninduse tööd,“ ütles Vaher.

„Vikerlase büroosse kolimise kasuks pani meid otsustama hea asukoht. Siiani oleme me sõidukitega seotud teenuseid Tallinnas pakkunud ainult Mustamäel ning Ida-Harjumaa klientidel ei olegi oma kodukontorit,“ lausus Maanteeameti peadirektor Aivo Adamson. Adamson lisas, et Vikerlase büroo on PPA klientide hulgas populaarne, sest seal on head juurdepääsu- ja parkimisvõimalused. „Järgmise sammuna plaanime koostööd ka virtuaalses maailmas, näiteks tulevikus saab juhiluba vahetades kasutada ID-kaardil või reisidokumendil olevat fotot,“ sõnas Adamson.

Liiklusregistri büroos saab fotoautomaadis teha juhiloa foto, teeninduses on külastajatele kasutamiseks kolm arvutit juurdepääsuga Maanteeameti e-teeninduse keskkonnale ning internetipanga maksevõimalused. Samuti pakub büroo erinevaid riigilõivu maksevõimalusi. Vikerlase büroos on lisaks juhilubadega seotud toimingutele võimalik teha ka sõiduki registritoiminguid. Erandina ei saa Vikerlase büroos teha eksameid ning sõiduki registreerimiseelset ülevaatust (esmakordselt Eesti registrisse kantava sõiduki registreerimist).

Büroo on avatud esmaspäevast reedeni kell 9.00-18.00. Erandkorras on teenindussaal suletud iga kuu viimasel reedel. Kahe riigiasutuse ühtses teeninduses abistab inimesi kuus liiklusregistri töötajat.

Vikerlase büroo juurde saab ka ühistranspordiga: Punane tänav, peatus „Pinna" bussid nr 19, 31, 35, 49, 50, 54, 58, 65; Laagna tee, peatus „Kotka Kauplus" bussid nr 13, 53, 56, 67, 68.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474