Autor: Eliisa Matsalu • 20. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärikinnisvaras tuleb ennast rohkem tõestada

Eesti ärikinnisvara hinnad püsivad käesoleval aastal stabiilsetena aga rohkem tuleb ennast tõestada, ütles Colliers International Partneri investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno.

"Pole ühtegi reaalset põhjust, miks peaksid hinnad tõusma või langema," märkis Tinno täna Äripäeva kinnisvarakonverentsil. Tema ütlust mööda näitab ärikinnisvara mitmel rindel stabiilsuse märke, mistõttu on 2014 väljakutsete aasta.

Hinnasurvet saavad tunda kehvema kvaliteediga ja asukohtadega pinnad. Tinno sõnul jääb Eesti ärikinnisvara ka sel aastal Tallinna-keskseks, enim eelistavad kliendid kesklinna. "Paljud kliendid on tunnistanud, et nad ei soovi olla esimesed, kes lähevad arenevasse piirkonda," ütles Tinno. "Peljatakse, et piirkonnad ei arene järgi."

Tinno lisas, et praegusel turul on palju projekte paberil, reaalselt töös on ainult mõned. "Mitmed projektid ootavad ainult kindlat üürnikku, et töö käima lükata," märkis ta. "Projekte on palju, üürnikke aga tunduvalt vähem."

Selle aasta tähelepanu keskpunktiks on Tinno sõnul Ülemiste kaubanduskeskuse laienemine, mis on valmides Eesti suurim. Töös on veel sügisel valmiv Stroomi kaubanduskeskus ja Mustamäe kaubanduskeskused. Äripindadest peaksid Tinno ütlust mööda sel või järgmisel aastal valmima näiteks Järvevana keskus, Mentori ärimaja, Metalli Maja ja Sõpruse 157. Ka Peterburi maantee näitab suurt potentsiaali ja on arenev piirkond, lisas Tinno.

Lähiaastail peaks valmima ka Hiltoni hotell, mis mõjutab Tinno sõnul juba praegu turgu. "Rahvusvahelise keti sissetulek on igati tervitatav," märkis ta. Tinno lisas, et Hiltonist saab kindlasti huvitav objekt. "Tube saab küll olema ainult 202, kuid see-eest on seal ka näiteks kasiino ja spaa," lisas ta.

Tinno lisas, et Eesti on Baltimaade investeeringuturul viimased kolm aastat stabiilsust näidanud. "Oleme Läti ja Leeduga üsna samal tasemel, kui, siis ainult natukene paremas seisus," märkis ta.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474