Autor: Juuli Laanemets • 20. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liit kogub allkirju eramajade renoveerimistoetuse säilitamiseks

Koduomanikke ühendav organisatsioon alustas möödunud neljapäeval toetusallkirjade kogumist, et riik pakuks ka eramajades elavatele koduomanikele renoveerimisel finantsilist tuge. Portaalis petitsioon.ee oli kella kaheks toetust avaldanud 1600 inimest.

Aktsiooni eestvedaja Priit Värgi sõnul eraldatakse aastatel 2014-2020 Euroopa Liidu struktuurfondidest kortermajade renoveerimiseks 102,5 mln eurot, kuid eramajadele mitte midagi. Värk selgitas, et 2012. aastal pakkus riigile kuuluv sihtasutus KredEx eramutele renoveerimistoetust kogumahus 3 mln eurot, kuid tänaseks on see katkenud ning korduvatele ettepanekutele ning märgukirjadele on ministeeriumid seni reageerinud eitavalt. Omanike Keskliit on pöördunud nii Majandus- ja Kommunikatsiooniministri kui ka Rahandusministri poole, et eramute renoveerimist toetataks analoogsetel alustel kui kortermaju. Seni on ettepanekutele negatiivselt vastatud ning põhjendatud olukorda raha nappusega.

Värgi sõnul on kummastav, et kortermajade renoveerimiseks on üle 100 mln euro, kuid eramajade omanikud jäetakse tühjade pihkudega. Eestis eramutes elavaid koduomanikke ei saa üheselt liigitada jõukamateks koduomanikeks nagu see on tavapärane Lääne-Euroopas. Samuti tuleks arvestada, et eramajades on eluasemega seotud kulud (küte, elekter, vesi) rahakotile märksa suuremaks koormaks kui kortermajas elavale inimesele. 

Kogutud allkirjad esitatakse Riigikogule ja Valitsusele ning Omanike Keskliit nõuab, et eramajade omanikele eraldatakse aastatel 2014-2020 vähemalt 20 mln eurot renoveerimistoetusteks.

Petitsioon on nähtav: www.petitsioon.ee/taastame-eramajadele-renoveerimistoetused .

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474