• 05.03.14, 19:57
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

KOVid saavad 301 miljonit toetusteks

Valitsus arutab homsel istungil 2014. aasta riigieelarves kohaliku omavalitsusele määratud tasandus- ja toetusfondi jaotust ning jaotamise ulatust, tingimusi ja korda. Jagamisele tuleb 301 miljonit eurot, millest enamik läheb hariduskulude toetuseks.
Eelnõu kohaselt sätestatakse 301 mln euro jaotamine kohaliku omavalitsuse üksustele tasandusfondi vahenditeks (75 mln eurot) ja toetusfondi vahenditeks (236 mln eurot).
Tasandusfond on kohalike omavalitsuste võimaluste ühtlustamiseks eraldatav toetus, mille kasutamise otsustavad nad ise. Tasandusfondist 73% antakse Lõuna- ja Kirde-Eesti ning 26% Kesk- ja Lääne-Eesti kohaliku omavalitsuse üksustele.
Lõviosa toetusfondi vahenditest läheb hariduskulude toetuseks (206 miljonit eurot), samuti toimetulekutoetusteks (23 miljonit eurot) ja sotsiaaltoetuste ning -teenuste osutamise kuludeks 3,2 miljonit eurot).
Määrust rakendatakse  1. Jaanuarist 2014.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele