Autor: Juuli Laanemets • 6. märts 2014

Keskkonnateave muutub kättesaadavamaks

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks keskkonnaministeeriumi  esitatud eelnõu, mille kohaselt peab keskkonda puudutav teave olema avalik ning lepiti kokku ka info andmisest keeldumise kord.

Eestis reguleerivad juurdepääsu keskkonnateabele keskkonnaseadustiku üldosa seadus, avaliku teabe seadus ja keskkonnaregistri seadus. Praegu kehtiva avaliku teabe seaduse kohaselt peab avalik olema info keskkonnaseisundi kohta, kuid nüüd tuleb avalikustada ka info heidete kohta. See tähendab, et avalikkusel on võimalik saada lihtsamini teavet näiteks puhastist väljuvate ainete kohta, juhul kui neid andmeid kogutakse.

Lisaks tuleb edaspidi keskkonnateabe väljastamisest keeldumisel iga kord kaaluda, kas teabe väljastamisest keeldumise huvi kaalub üles võimaliku avaliku huvi teabe väljastamiseks. Seni kehtiva seaduse kohaselt peab keskkonnaregistri pidaja piirama andmetele juurdepääsu, kui need andmed käsitlevad asutusesisest suhtlemist.

Eelnõu peaks jõustuma 1. juulil koos keskkonnaseadustiku üldosa seaduse muutmise ja rakendamise seadusega.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806