Autor: Juuli Laanemets • 6. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnateave muutub kättesaadavamaks

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks keskkonnaministeeriumi  esitatud eelnõu, mille kohaselt peab keskkonda puudutav teave olema avalik ning lepiti kokku ka info andmisest keeldumise kord.

Eestis reguleerivad juurdepääsu keskkonnateabele keskkonnaseadustiku üldosa seadus, avaliku teabe seadus ja keskkonnaregistri seadus. Praegu kehtiva avaliku teabe seaduse kohaselt peab avalik olema info keskkonnaseisundi kohta, kuid nüüd tuleb avalikustada ka info heidete kohta. See tähendab, et avalikkusel on võimalik saada lihtsamini teavet näiteks puhastist väljuvate ainete kohta, juhul kui neid andmeid kogutakse.

Lisaks tuleb edaspidi keskkonnateabe väljastamisest keeldumisel iga kord kaaluda, kas teabe väljastamisest keeldumise huvi kaalub üles võimaliku avaliku huvi teabe väljastamiseks. Seni kehtiva seaduse kohaselt peab keskkonnaregistri pidaja piirama andmetele juurdepääsu, kui need andmed käsitlevad asutusesisest suhtlemist.

Eelnõu peaks jõustuma 1. juulil koos keskkonnaseadustiku üldosa seaduse muutmise ja rakendamise seadusega.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474