Autor: Sulev Senkel • 3. aprill 2014

Alltöövõtu lepinguga nahk üle kõrvade

Riverside OÜ, mis ehitab ka Hillar Tederi kaubanduskeskuseid Ukrainas, on alltöövõtjate sõnul neil naha üle kõrvade tõmmanud. Ehitusettevõtjate liidu õigusnõunik avaldas aga imestust, miks alltöövõtjad üldse oma huve mitte soosivale lepingule alla kirjutasid.

"Ma ei lasknud advokaadil lepingut üle vaadata, loll olin," tunnistas Riverside'ile alltöövõttu teinud Marotech OÜ juhatuse liige Janar Lehiste, kellel on Riverside´lt saama ligi 12 000 eurot.

Riverside OÜ, firma, mida näiteks ettevõtja Hillar Teder kasutab Ukrainas kaubanduskeskuste ehitamisel, remondib Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäe B-korpuse fassaade. Tööd on kestnud mitmes osas, et oleks võimalik kasutada ka heitmekvoodi abiraha, ning lepingud sõlmiti üheksa alltöövõtjaga. Nüüd on tekkinud konflikt seepärast, et tööde tellija Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) sõnul varjutab koostööd Riverside OÜ-ga ehitaja suutmatus tähtaegadest kinni pidada. Riverside aga näeb süüd alltöövõtjatel. Üheksast alltöövõtjast on kaheksal probleemid - peatöövõtja on määranud trahvid või on saamata jäänud tulu.

20 protsenti trahvikulude katteks. Ühe alltöövõtja, ehitusfirma Ekual OÜ juhatuse liige Allan Laine rääkis, et Ekual tegi Riverside'ile pakkumise, sai kokkuleppe ja alustas tööd. Leping tuli tema sõnul alles mõne aja pärast. Kuna Ekual oli projekti juba investeerinud, jätkati ka koostööd, hoolimata sellest, et paljugi lepingus ei vastanud varem kokku lepitule.  

Loe pikemalt Marta Jaaksoni artiklit 3. aprilli Äripäeva paber- või digilehest.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806