Autor: Juuli Laanemets • 10. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV liising: kliendid on meid üles leidnud

Möödunud kuul kasvas LHV liisinguportfell 1000 liisingulepinguni, mis näitas ettevõtte eelmise aasta kiire kasvu jätkumisest.

LHV liisingu osakonna juht Erki Link rääkis, et järjest enam on liisinguvara hulgas rasketehnikat ja seadmeid. „2013. aasta müügimahuks kujunes 15 miljonit eurot ja olulise lisatõuke mahtude kasvamisele andis teisest poolaastast käivitatud kommertssõidukite ja rasketehnika finantseerimine. See kasvatas müügimahtu rohkem kui poole võrra võrreldes esimese poolaastaga,“ täpsustas Link.

Tema sõnul saab esimese tegutsemisaasta järel öelda, et kliendid on ettevõtte liisingu pakkujana üles leidnud. „Liisinguga alustamisel seadsime eesmärgiks kiire taotluste menetlemise ning panustamise e-lahendustesse, et tagada klientidele ja partneritele lihtne ja mugav asjaajamine pangaga,“ kirjeldas Link. „Need põhimõtted on andnud olulise panuse tulemuste saavutamisel,“ märkis ta.

2014. aasta esimese kolme kuuga kujunes uusmüügi käibeks 3,9 miljonit eurot ja Linki sõnul annab see põhjust oodata eelmisest aastast suuremat müügiedu. Lliisingulepingute arv portfellis tõusis 2013. aasta  lõpuks 883-ni, märtsi keskel ületas portfellis olevate lepingute arv ümmarguse 1000 piiri, liisinguportfell kasvas märtsi lõpuks 17,6 miljoni euroni. „Valdavalt finantseerime kasutatud varasid, kuid iga kolmas liisingulepingu ese on uus,“ tutvustas Erki Link.

Kõige suurema osa liisitud varast moodustasid eelmisel aastal sõiduautod ja kaubikud (61%) ning veoautod ja haagised (25%). Pärast rasketehnika liisimise võimaluse lisandumist kogub hoogu ka seadmete, metsatehnika, ehitustehnika ja põllumajandustehnika liisimine.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474