Autor: Juuli Laanemets • 23. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: 64% ettevõtetest kasutas rahastamiseks laenu

KredExi tellitud ettevõtjate teadlikkuse ja rahulolu uuringust selgus, et 64% ettevõtetest on kasutanud tegevuse rahastamiseks laenu, eksportivatest firmadest on laenu kasutanud 72%.

„Ettevõtjad on ebakindla majanduskeskkonna tõttu investeerimisotsuste tegemisel jätkuvalt konservatiivsed. Suuremad investeerimisotsused on pandud ootele ning väiksemaid investeeringuid üritatakse teha omavahenditest kaasates võimalikult vähe laenukapitali," ütles KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt.

KredEx käendas eelmisel aastal 484 ettevõtte finantskohustusi 53 mln euroga, mille abil kaasasid ettevõtted pankadest täiendavat finantseerimist 101 mln euro ulatuses.

"Selle aasta prioriteediks on riikliku fondifondi käivitamine, mille eesmärk on parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi läbi riskikapitalituru arengu. Loodav fondifond peaks alustama tegevust aasta teises pooles," ütles KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt.

KredExi tellitud ettevõtjate teadlikkuse ja rahulolu uuringust selgus, et 64% ettevõtetest on kasutanud tegevuse rahastamiseks laenu, eksportivatest ettevõtetest on laenu kasutanud 72%.

Uuringust selgus, et ettevõtetel on KredExi teenustest kõige suurem huvi laenukäenduse, allutatud laenu, ekspordilaenu ja tehnoloogialaenu vastu.

Ettevõtjad leidsid, et KredExi teenused vastavad nende vajadustele (97%), teenuste taotlemine on lihtne (91%) ning tingimused arusaadavad (93%). Vastajad hindasid kõrgelt  asjatundlikkust, usaldusväärsust ja teenindusvalmidust. Kuigi valdav enamus vastajatest leidis, et see KredExit ei iseloomusta, siis mainis väike hulk ettevõtjaid ka bürokraatlikkust ning aeglust.

Uuringus osales 485 ettevõtet. Uuringu viis KredExi tellimusel  läbi Faktum & Ariko AS.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474