7. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Firmade kulukärped mõjutavad kinnisvaraturgu

Pindi kinnisvaraanalüütiku sõnul on Eesti kinnisvaraturg lisaks soomlaste ja venelaste lahkumisele turult kaotamas ka, firmade kokkuhoiupoliitika tõttu, kõrgema palgaga tippspetsialistidest ostjaid.

Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson ütles, et Eesti kinnisvaraturg on kaotamas veel väärtuslikku ostjaskonda- mitmed rahvusvahelise taustaga ettevõtted kärbivad kulubaasi ning see süvendab ebakindlust keskmisest jõukamate tippspetsialistide seas.

„Kärpeid näeme panganduses, telekommunikatsioonis, ehitussektoris. Need ettevõtted on rahvusvahelised ja teevad otsuseid globaalseid trende jälgides, kuid meie õhukesel kinnisvaraturul annab tunda ka see, kui mõnikümmend tippspetsialisti ei saa lubatud palgatõusu ja osad neist lausa koondatakse“, ütles Simson. „Kui üks jõukam grupp tunneb ennast ebakindlalt, siis see mõjutab tahes-tahtmata ka teiste ostjate otsuseid.“

Autor: haldusuudised.ee toimetus

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474