7. mai 2014

Firmade kulukärped mõjutavad kinnisvaraturgu

Pindi kinnisvaraanalüütiku sõnul on Eesti kinnisvaraturg lisaks soomlaste ja venelaste lahkumisele turult kaotamas ka, firmade kokkuhoiupoliitika tõttu, kõrgema palgaga tippspetsialistidest ostjaid.

Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson ütles, et Eesti kinnisvaraturg on kaotamas veel väärtuslikku ostjaskonda- mitmed rahvusvahelise taustaga ettevõtted kärbivad kulubaasi ning see süvendab ebakindlust keskmisest jõukamate tippspetsialistide seas.

„Kärpeid näeme panganduses, telekommunikatsioonis, ehitussektoris. Need ettevõtted on rahvusvahelised ja teevad otsuseid globaalseid trende jälgides, kuid meie õhukesel kinnisvaraturul annab tunda ka see, kui mõnikümmend tippspetsialisti ei saa lubatud palgatõusu ja osad neist lausa koondatakse“, ütles Simson. „Kui üks jõukam grupp tunneb ennast ebakindlalt, siis see mõjutab tahes-tahtmata ka teiste ostjate otsuseid.“

Autor: haldusuudised.ee toimetus

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806