Autor: Juuli Laanemets • 13. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

G4S avab Eestis Euroopa üksuste tugiteenuste keskuse

Turvakontsern G4S rajab Eestisse tugikeskuse, et pakkuda IT-tuge, personaliarvestuse-, sisseostu- ja raamatupidamisteenuseid ligi 20-le Euroopa riigis tegutsevale üksusele.

G4S Eesti juhatuse esimees Priit Sarapuu sõnas, et turvakontserni tugiteenuste keskuse kavandamine Eestisse on märk riigi stabiilsest ja konkurentsivõimelisest majanduskeskkonnast, aga ka usaldusest siinse esinduse suhtes. „Eesti kasuks räägivad ka läänelikud äritavad ja võõrkeeli valdav kvaliteetne, kuid samas Euroopa keskmisest soodsam tööjõud,“ lisas Sarapuu.

Euroopa riikides tegutsevate G4Si üksuste tugiteenuste ületoomine Eestisse on kavandatud toimuma järk-järgult: esimeses etapis komplekteeritakse projekti eestvedav meeskond. Kahel järgneval aastal prognoosib G4S personali suurenemist Eestis ligi 100 töötaja võrra. Tallinnas G4Si peamajas avatavas keskuses pakutakse turvakontserni Euroopa tütarettevõtetele IT-tuge, personaliarvestuse-, sisseostu- ja raamatupidamisteenuseid.

Eestis on G4S erafirmadest üks suurimaid tööandjaid, pakkudes teenistust ligi 2700 inimesele. Mullu novembris kolis G4S Eesti uude, rangete turvanõuete järgi projekteeritud peamajja. Musta kuupi meenutavas majas käib tööl ligi 580 G4Si töötajat: sularahavedajad,  turvatöötajad, patrullekipaažid, tehnikud ja kontoritöötajad.

G4Si tütarettevõtetes rohkem kui 125 maailma riigis töötab kokku üle 620 000 inimese. Sellega on ettevõte suurima töötajate arvuga turvateenuste pakkuja maailmas. Kontserni aktsia on noteeritud Londoni ja Kopenhaageni väärtpaberibörsil ning Kopenhaageni börsi lisanimekirjas.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474