Autor: Juuli Laanemets • 13. mai 2014

G4S avab Eestis Euroopa üksuste tugiteenuste keskuse

Turvakontsern G4S rajab Eestisse tugikeskuse, et pakkuda IT-tuge, personaliarvestuse-, sisseostu- ja raamatupidamisteenuseid ligi 20-le Euroopa riigis tegutsevale üksusele.

G4S Eesti juhatuse esimees Priit Sarapuu sõnas, et turvakontserni tugiteenuste keskuse kavandamine Eestisse on märk riigi stabiilsest ja konkurentsivõimelisest majanduskeskkonnast, aga ka usaldusest siinse esinduse suhtes. „Eesti kasuks räägivad ka läänelikud äritavad ja võõrkeeli valdav kvaliteetne, kuid samas Euroopa keskmisest soodsam tööjõud,“ lisas Sarapuu.

Euroopa riikides tegutsevate G4Si üksuste tugiteenuste ületoomine Eestisse on kavandatud toimuma järk-järgult: esimeses etapis komplekteeritakse projekti eestvedav meeskond. Kahel järgneval aastal prognoosib G4S personali suurenemist Eestis ligi 100 töötaja võrra. Tallinnas G4Si peamajas avatavas keskuses pakutakse turvakontserni Euroopa tütarettevõtetele IT-tuge, personaliarvestuse-, sisseostu- ja raamatupidamisteenuseid.

Eestis on G4S erafirmadest üks suurimaid tööandjaid, pakkudes teenistust ligi 2700 inimesele. Mullu novembris kolis G4S Eesti uude, rangete turvanõuete järgi projekteeritud peamajja. Musta kuupi meenutavas majas käib tööl ligi 580 G4Si töötajat: sularahavedajad,  turvatöötajad, patrullekipaažid, tehnikud ja kontoritöötajad.

G4Si tütarettevõtetes rohkem kui 125 maailma riigis töötab kokku üle 620 000 inimese. Sellega on ettevõte suurima töötajate arvuga turvateenuste pakkuja maailmas. Kontserni aktsia on noteeritud Londoni ja Kopenhaageni väärtpaberibörsil ning Kopenhaageni börsi lisanimekirjas.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806