Autor: Juuli Laanemets • 15. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reklaami panek valesse kohta toob 1300 eurose trahvi

Munitsipaalpolitsei Amet (MUPO) teatab, et iga avalikus kohas eksponeeritud välireklaam peab eelnevalt olema kooskõlastatud linnaosavalitsusega, Tallinna vanalinnas aga lisaks sellele ka Kultuuriväärtuste ametiga.

Tallinna vanalinnas ning ka mujal Tallinnas on muutunud probleemiks loata üles pandud kuulutused, teadaanded ja kutsed erinevatele üritustele. Kuulutusi ja välireklaami võib leida vihmaveetorudelt, tänavapostidelt, elektrikastidelt, majaseintelt ning isegi puude küljest. Eriti levinud on kadunud looma otsimiskuulutused.

MUPO selgitab, et vastavalt Tallinna linna heakorra eeskirjale on omavoliliselt kuulutuste ülespanek keelatud. Linna heakorra eeskiri § 13 p 21 kohaselt ei tohi omavoliliselt välja panna teadet või kuulutust selleks mitte ettenähtud avalikku kohta.

Trahv omavolilise kuulutuse paigutamisel linnaruumi on:

füüsilisele isikule kuni 100 trahviühikut ehk 400EURjuriidilisele isikule 1300EUR.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474