Autor: Juuli Laanemets • 15. mai 2014

Reklaami panek valesse kohta toob 1300 eurose trahvi

Munitsipaalpolitsei Amet (MUPO) teatab, et iga avalikus kohas eksponeeritud välireklaam peab eelnevalt olema kooskõlastatud linnaosavalitsusega, Tallinna vanalinnas aga lisaks sellele ka Kultuuriväärtuste ametiga.

Tallinna vanalinnas ning ka mujal Tallinnas on muutunud probleemiks loata üles pandud kuulutused, teadaanded ja kutsed erinevatele üritustele. Kuulutusi ja välireklaami võib leida vihmaveetorudelt, tänavapostidelt, elektrikastidelt, majaseintelt ning isegi puude küljest. Eriti levinud on kadunud looma otsimiskuulutused.

MUPO selgitab, et vastavalt Tallinna linna heakorra eeskirjale on omavoliliselt kuulutuste ülespanek keelatud. Linna heakorra eeskiri § 13 p 21 kohaselt ei tohi omavoliliselt välja panna teadet või kuulutust selleks mitte ettenähtud avalikku kohta.

Trahv omavolilise kuulutuse paigutamisel linnaruumi on:

füüsilisele isikule kuni 100 trahviühikut ehk 400EURjuriidilisele isikule 1300EUR.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806