Autor: Juuli Laanemets • 22. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigipiiri valvatakse Narvas  videolahendusega

Haldusuudiste Turvakonverentsil oli Tunnustatud Turvategu üheks nominandiks Videofied Narva Viktoria bastioni ja promenaadi videovalve lahendus. Töö teostaja Rapid Security OÜ näitas haldusuudiste toimetajale kuidas Narvas on uudsed lahendused linnaellu integreeritud.

Rapid Security tegevjuhi Vallo Põldma sõnul on riigipiiri turvamine ainult kaameratega Narva promenaadi ehitusel ennast igati õigustanud. „Üle 800 meetrit veepinnaäärset ala on puude külge kinnitatud anduritega jälgitav ainuüksi valvekeskusest. Kui täpsem olla siis on objektil asetsev juhtimispult nii seadistatud, et andurid edastavad automaatse häire kui objektil toimub tegevus pärast ehitajate lahkumist,“ kirjeldas Põldma kaamerate tööd.

Promenaadi läheduses Peeter esimese ajal ehitatud Narva bastioni renoveerimistöödel on kogu valve lahendatud samuti mehitamata valvekaamerate abil. Eesti pikemate tellingutele pretendeerival ehitusplatsil kaameraid näidates ütleb Põldma, et tegu on nn intelligentse lahendusega, kus juhtimispult on seadistatud vastavatele parameetritele.

Viimased viis aastat asub Rapid Security valvekeskus endises Kreenholmi pääsla hoones. Renoveeritud majas asuvad on valvekeskuse ruumid selle jaoks spetsiaalselt isoleeritud kõrge turvalisuse tasemega tsoonis. Põldma sõnul tagavad turvalisuse kuulikindlad aknaklaasid ja eriliselt tulekindlad metallist turvauksed. „Selliseid ei peaks Eestis rohkem olema, kui ühel neist ukselukk katki läks, tuli ainuüksi uue luku eest tuhat eurot maksta,“ mainis Põldma uksi avades.

Valvekeskuse kaameratest on näha erinevate objektide mosaiikpildid, kui suundume Narva Kolledži külastusele. Koolile lähenedes peatume hoone nurgal ja vaatame kõrgele kinnitatud valvekaamerat, mis kinnitatud seinale koos ruuporiga. Hetk hiljem lausub kõlarite vahendusel naishääl tere tulemast ja palub kooli sisse astuda. Põldma sõnul on sellegi hoone seintel valvekaamerad, mille juhtpult on seadistatud andma alarmi kui kaamera tuvastab kahtlast tegevus. „Näiteks kolledži valmimisetapil tabas majas uhkeid tammepuust välisuksi graffitivandaalide  märgistus. Nüüd kui kaamerad fikseerivad isikute liikumist või tegevust seal kus pole lubatud, saame läbi ruupori kohe inimesi korrale kutsuda,“ muigas Põldma.

Promenaadi kaamerad
Foto: Juuli Laanemets
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474