Autor: Juuli Laanemets • 27. mai 2014

Krediidikindlustusega kaeti riske 57 riigis

KredEx Krediidikindlustus sõlmis möödunud aastal kindlustuslepingud enam kui 70 Eesti ettevõttega, et maandada nende arvete laekumise riske. Kokku kindlustati 2135 ostjaga seotud riske 57 riigis ja kindlustatud kogu käive oli pea 400 miljonit eurot.

KredEx Krediidikindlustuse juhatuse esimehe Meelis Tambla sõnul on Eesti ettevõtjad muutunud järjest teadlikumaks laekumata arvetega seonduvatest krediidiriskidest. „Ostjatelt laekumata arved on sageli ettevõtte kõige kallim vara ja sellega tasub hoolikalt ümber käia. Krediidikindlustuse kasutamine võimaldab pakkuda julgemalt maksetähtaegu ja ära hoida klientidega seotud krediidikahjud,“ ütles Tambla.

Krediidikindlustuse riskiportfell moodustas aasta lõpu seisuga 157 miljonit eurot, mis on 22% enam kui aasta tagasi, teenides eelmisel aastal 198 000 eurot kasumit.

Krediidikindlustusega tahetakse aidata kaasa ettevõtete laienemisel uutele eksportturgudele.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806