Autor: Juuli Laanemets • 27. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krediidikindlustusega kaeti riske 57 riigis

KredEx Krediidikindlustus sõlmis möödunud aastal kindlustuslepingud enam kui 70 Eesti ettevõttega, et maandada nende arvete laekumise riske. Kokku kindlustati 2135 ostjaga seotud riske 57 riigis ja kindlustatud kogu käive oli pea 400 miljonit eurot.

KredEx Krediidikindlustuse juhatuse esimehe Meelis Tambla sõnul on Eesti ettevõtjad muutunud järjest teadlikumaks laekumata arvetega seonduvatest krediidiriskidest. „Ostjatelt laekumata arved on sageli ettevõtte kõige kallim vara ja sellega tasub hoolikalt ümber käia. Krediidikindlustuse kasutamine võimaldab pakkuda julgemalt maksetähtaegu ja ära hoida klientidega seotud krediidikahjud,“ ütles Tambla.

Krediidikindlustuse riskiportfell moodustas aasta lõpu seisuga 157 miljonit eurot, mis on 22% enam kui aasta tagasi, teenides eelmisel aastal 198 000 eurot kasumit.

Krediidikindlustusega tahetakse aidata kaasa ettevõtete laienemisel uutele eksportturgudele.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474