Autor: Juuli Laanemets • 28. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tabati elektrišokiaparaadiga suurröövi teinud mehed

Eelmisel nädalal pidas politsei kinni ühest Tallinna asutusest  62 000 euro röövimisega seotud neli noormeest. Mehed kasutasid rööviks nuga ja elektrišokiaparaati.

Põhja ringkonnaprokuröri Natalia Miilvee sõnul oli kuritegu põhjalikult läbi mõeldud ja osaliste rollid täpselt paika pandud. „Uurimisel seni kogutud andmeil üritasid kahtlustatavad oma jälgi igati varjata ja hävitasid asitõendeid, kuid neile jõuti siiski kiiresti jälile,“ märkis prokurör.

12. mai õhtul sai politsei teate, et kella 18 ajal sisenes maskiga nägu varjanud mees Sadama tänaval asutuse ruumidesse ning ähvardas kassaraha lugenud naist noa ja elektrišokiaparaadiga. Mees käskis naisel raha oma seljakotti panna ja põgenes sündmuskohalt.

Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikud pidasid 20. mail kuriteos kahtlustatavatena kinni kolm noormeest ja 21. mail ka neljanda noormehe. Kolm meest on 21-aastased ja üks 22-aastane ning nad on varem kriminaalkorras karistamata.

Politsei leidis läbiotsimistel ka üle poole röövitud sularahast ning suurel hulgal arestimisele kuuluvaid asju, millest osa on ilmselt soetatud röövitud raha eest.

Harju maakohus võttis prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla kuriteo vahetus toimepanemises kahtlustatava noormehe. Vahistatud noormeest kahtlustatakse ka teises, 28. aprillil toimunud röövimises, mille käigus viidi Tallinna kesklinnas galeriist elektrišokiaparaadi ähvardusel kaasa 400 eurot ja kaks mobiiltelefoni.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viib läbi Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse kesklinna teenistus ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474