Autor: Juuli Laanemets • 3. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara tehingute arv tugevas languses

Tallinna kinnisvara järsult kallinenud hinnad ja samaaegselt negatiivsed sõnumid välisinvestoritele lõid turuolukorra kus müük langes eelmise aasta sama ajaga 23%. Kasutamata jäi kevadhooaja tavapärane müügi  kõrghooaeg, andis Pindi teada.

Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson ütles, et järsk tehingute langus on paljude sündmuste kokkulangevus. „Ühelt poolt pole reaalpalk kiire kinnisvara hinnatõusuga korrelatsioonis kasvanud, teisalt on erinevate negatiivsete sõnumite tõttu välisinvestorid turult sisuliselt kadunud, lisaks ei ole ka kohalikule investorile kallinenud kinnisvara enam selle välja üürimisel piisavalt tootlik,“ lausus ta.

„Nagu Tallinnas, nii ka terves Eestis juhtus tänavu kevadel midagi erakordset- kinnisvaraturule iseloomulik kevadine kõrghooaeg läks nn vett vedama ning oodatud aktiveerumise asemel langeti tagasi talvisele tasemele,“ lisas ta.

Tallinna korteritega tehti mais tagasihoidlikud 557 tehingut, see on 16,5% ehk 110 tehingut vähem, kui aprillis. Mullu maiga võrreldes on langus aga veelgi suurem - tänavu tehti 23% ehk 169 tehingut vähem.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474