Autor: Juuli Laanemets • 3. juuni 2014

Kinnisvara tehingute arv tugevas languses

Tallinna kinnisvara järsult kallinenud hinnad ja samaaegselt negatiivsed sõnumid välisinvestoritele lõid turuolukorra kus müük langes eelmise aasta sama ajaga 23%. Kasutamata jäi kevadhooaja tavapärane müügi  kõrghooaeg, andis Pindi teada.

Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson ütles, et järsk tehingute langus on paljude sündmuste kokkulangevus. „Ühelt poolt pole reaalpalk kiire kinnisvara hinnatõusuga korrelatsioonis kasvanud, teisalt on erinevate negatiivsete sõnumite tõttu välisinvestorid turult sisuliselt kadunud, lisaks ei ole ka kohalikule investorile kallinenud kinnisvara enam selle välja üürimisel piisavalt tootlik,“ lausus ta.

„Nagu Tallinnas, nii ka terves Eestis juhtus tänavu kevadel midagi erakordset- kinnisvaraturule iseloomulik kevadine kõrghooaeg läks nn vett vedama ning oodatud aktiveerumise asemel langeti tagasi talvisele tasemele,“ lisas ta.

Tallinna korteritega tehti mais tagasihoidlikud 557 tehingut, see on 16,5% ehk 110 tehingut vähem, kui aprillis. Mullu maiga võrreldes on langus aga veelgi suurem - tänavu tehti 23% ehk 169 tehingut vähem.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806