Autor: Juuli Laanemets • 11. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salva: enne reisi kontrolli kas kasko kehtib kogu marsuudil 

Tänavu mais tegi Salva Kindlustus kahjuhüvituse väljamakseid 508 000 euro ulatuses, kolmandik sellest oli sõidukitega seotud. Suurenenud on puhkusereisidel toimunud liiklusõnnetuste arv.

Jätkuvalt on suurenenud teadete arv, mis saabuvad välisriikides toimunud kahjude kohta, lisaks tavapärastele reisikindlustuse kahjudele on sagenenud ka liikluse- ja kaskokahjud. Salva Kindlustuse juhatuse liikme Algor Orava sõnul on võõrsil toimuvad sõidukikahjud üldjuhul kahte tüüpi: „Lisaks aastaringselt toimuvatele õnnetustele välisriikides elavate Eesti kodanike sõidukitega tihenevad alates kevadest juhtumid puhkusel olijatega, kuna üha sagedamini võetakse reisiteekond ette oma auto, mootorratta või väikebussiga“.

Enim suviseid sõidukikahjude teated laekub Salvale lähiriikidest Soomest, Lätist ja Venemaalt, maikuus olid esindatud ka Rootsi, Poola ja Saksamaa. „Enne oma autoga reisile minemist soovitame lisaks sõiduki tehnilisele seisukorrale üle vaadata ka andmed sihtriikide liikluskorralduse kohta ning veenduda, et kaskopoliisil olev kehtivuspiirkond sisaldab kõiki läbida planeeritavaid riike,“ sõnas Orav. „Liikluskindlustuse roheline kaart on eriti soovitav kaasa võtta n.ö endistes idabloki maades reisides, selle kaasasolek aitab liiklusõnnetuse puhul tihtipeale suuremaid bürokraatiasekeldusi vältida,“ lisas ta.

„Autoreisi planeerivad kliendid võivad arvestada ka sellega, et Salva Autoabi teenus toimib seitse päeva nädalas ja ööpäevaringselt üle kogu Euroopa – abi saab vajadusel nii telefoni teel kui koostööpartnerite kaudu kohapeal,“ märkis Orav.

Mais registreeriti kokku 565 kahjujuhtumit. Välja makstud kahjudest moodustasid traditsiooniliselt suurima osa sõidukitega seotud juhtumid, nii liiklus- kui kaskokindlustega seotud kahjude summa oli üle 175 000 euro. Järgnesid reisikindlustuse, ettevõtete varakindlustuse ja kodukindlustusega seotud kahjud. Registreeritud kahjudest oli üksikjuhtumina suurim eramaja põleng Lõuna-Eestis, veosekahju Baltikumis ning mitmed liiklusõnnetused üle Eesti.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474