Autor: Juuli Laanemets • 16. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sotsiaalkindlustusameti uus infosüsteem maksab 7,1 miljonit

Sotsiaalkindlustusameti uue infosüsteemi loomise hankel tunnistati edukaks OÜ Icefire ja Tieto Estonia AS pakkumus. Uue infosüsteemi loomise ja kasutusele võtmise oodatav maksumus ulatub 7,1 miljoni euroni, teatas Sotsiaalministeerium.

Uus infosüsteem vahetab välja juba neliteist aastat töötanud süsteemi. „Ministeeriumi ja arenduspartnerite ühine ülesanne on luua kaasaegne avalikke teenuseid igakülgselt toetav infotehnoloogiline lahendus. Vajame uut, paindlikku süsteemi, mis kiirendaks tööprotsesse, looks võimaluse digitaalsele asjaajamisele ning pakuks inimestele mugavaid iseteenindusvõimalusi,“ ütles sotsiaalminister Helmen Kütt.

Riigihangete seadusest tuleneva 14-päevase ooteaja järel sõlmitakse eduka pakkujaga raamleping järgmise nelja aasta arendustöödeks. Raamleping võimaldab paindliku arendustööde tellimise hankelepingute kaupa, mis on nii suure ja keerulise arendustöö puhul oluline. Arenduspartneri esimese hankelepingu ülesanne on uue infosüsteemi nõuete täpsustamine ning ärianalüüs.

Sotsiaalkindlustusamet maksab aastas toetuste, pensionite ja hüvitistena enam kui 1,9 miljardit eurot. Ühes kuus tehakse keskmiselt 715 tuhat makset.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474