Autor: Juuli Laanemets • 16. juuni 2014

Sotsiaalkindlustusameti uus infosüsteem maksab 7,1 miljonit

Sotsiaalkindlustusameti uue infosüsteemi loomise hankel tunnistati edukaks OÜ Icefire ja Tieto Estonia AS pakkumus. Uue infosüsteemi loomise ja kasutusele võtmise oodatav maksumus ulatub 7,1 miljoni euroni, teatas Sotsiaalministeerium.

Uus infosüsteem vahetab välja juba neliteist aastat töötanud süsteemi. „Ministeeriumi ja arenduspartnerite ühine ülesanne on luua kaasaegne avalikke teenuseid igakülgselt toetav infotehnoloogiline lahendus. Vajame uut, paindlikku süsteemi, mis kiirendaks tööprotsesse, looks võimaluse digitaalsele asjaajamisele ning pakuks inimestele mugavaid iseteenindusvõimalusi,“ ütles sotsiaalminister Helmen Kütt.

Riigihangete seadusest tuleneva 14-päevase ooteaja järel sõlmitakse eduka pakkujaga raamleping järgmise nelja aasta arendustöödeks. Raamleping võimaldab paindliku arendustööde tellimise hankelepingute kaupa, mis on nii suure ja keerulise arendustöö puhul oluline. Arenduspartneri esimese hankelepingu ülesanne on uue infosüsteemi nõuete täpsustamine ning ärianalüüs.

Sotsiaalkindlustusamet maksab aastas toetuste, pensionite ja hüvitistena enam kui 1,9 miljardit eurot. Ühes kuus tehakse keskmiselt 715 tuhat makset.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806