Autor: Juuli Laanemets • 16. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sotsiaalkindlustusameti uus infosüsteem maksab 7,1 miljonit

Sotsiaalkindlustusameti uue infosüsteemi loomise hankel tunnistati edukaks OÜ Icefire ja Tieto Estonia AS pakkumus. Uue infosüsteemi loomise ja kasutusele võtmise oodatav maksumus ulatub 7,1 miljoni euroni, teatas Sotsiaalministeerium.

Uus infosüsteem vahetab välja juba neliteist aastat töötanud süsteemi. „Ministeeriumi ja arenduspartnerite ühine ülesanne on luua kaasaegne avalikke teenuseid igakülgselt toetav infotehnoloogiline lahendus. Vajame uut, paindlikku süsteemi, mis kiirendaks tööprotsesse, looks võimaluse digitaalsele asjaajamisele ning pakuks inimestele mugavaid iseteenindusvõimalusi,“ ütles sotsiaalminister Helmen Kütt.

Riigihangete seadusest tuleneva 14-päevase ooteaja järel sõlmitakse eduka pakkujaga raamleping järgmise nelja aasta arendustöödeks. Raamleping võimaldab paindliku arendustööde tellimise hankelepingute kaupa, mis on nii suure ja keerulise arendustöö puhul oluline. Arenduspartneri esimese hankelepingu ülesanne on uue infosüsteemi nõuete täpsustamine ning ärianalüüs.

Sotsiaalkindlustusamet maksab aastas toetuste, pensionite ja hüvitistena enam kui 1,9 miljardit eurot. Ühes kuus tehakse keskmiselt 715 tuhat makset.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474