Autor: Juuli Laanemets • 1. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: videovalveseadmete turg kasvab lähiaastatel ligi 50%

Rahvusvaheliste turu-uuringute firma IHS analüüsi kohaselt kasvab videovalveseadmete turg maailmas järgneva viie aastaga ligi 50%. Eestis laialdast kasutust leidnud avatud platvormiga videohaldustarkvara tootja Milestone Systems on endiselt tootjate pingereas turuliider.

Eestis on viimastel aastatel videovalve lahenduste müük teinud olulise kasvu. G4Si andmetel on videovalve lahenduste müük viimase 3 aasta jooksul mitmekordistunud, sealhulgas Milestoni videohaldustarkvaral põhinevate, mida kasutavad Kaitseministeerium, AS Eesti Energia, Tallinna Lennujaam, jaemüügi- ja tootmisettevõtted, ehitusfirmad ning kohalikud omavalitsused.

„Videovalves nähakse alternatiivi mehitatud valvele, mille hind on tihedalt seotud stabiilselt kasvavate tööjõukuludega. Tehnoloogilised lahendused, sealhulgas uue põlvkonna videovalve võimaldavad kliendil hoida valveteenuste kulud kontrolli all, sõltuvalt lahendusest võib kokkuhoid kuni kolmekordne olla,“ sõnas G4S Eesti müügidivisjoni direktor Jaan Nappus, kelle sõnul valvatakse Tallinnas Vabaduse väljakul asuvat Vabadussõja võidusammast samuti Milestone´i videohaldustarkvara abil.

G4S Eesti tehnoloogia arendusjuhi Veikko Raasukese sõnul seisneb avatud platvormiga videohaldustarkvara eripära piiramata integratsioonide võimalustes. „See tehnoloogia toetab paindlikkust võrkude riistvara valikul ja teiste süsteemidega sobitamisel. Seega kolmandad, tootjast ja müüjast sõltumatud osapooled, saavad tarkvarale lihtsaid ja tuntud vahendeid kasutades panna videovalve täitma aina uusi ülesandeid. Kui täna ei ole otsest vajadust videoanalüütika või läbipääsusüsteemi integratsiooni järele, saab need vajadusel lisada hiljem, ilma süsteemi vahetamata,“ lisas Raasuke. Milestone´i praktika näitab, et võrgu-videovalvet kasutatakse üha rohkem ka teistel eesmärkidel peale turvalisuse: tänu koostalitlusvõimele muude ärisüsteemidega võimaldab see tehnoloogia tõhustada tegevust sellistes valdkondades nagu tootmine, logistika, ladustamine, turundus ja klienditeenindus, haridus ning tervishoid.

IHS Technology viimases analüüsis esitatud hinnangu kohaselt kasvab videovalveseadmete turg maailmas järgneva viie aastaga 13,5 miljardilt USA dollarilt 24 miljardi USA dollarini. Milestone Systems on hoidnud videolahenduste turuliidri kohta üle kümne aasta, kasvatades eelmine aasta müügitulu 32%.

1998. aastal asutatud Milestone Systems on avatud platvormiga IP-videohaldustarkvara alal ülemaailmne turuliider, müües analüütikapõhist videovalvet rohkem kui 100 riigis.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474