Autor: Juuli Laanemets • 1. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trammide seiskamine muutis liiklusolud Tallinnas keeruliseks

Trammiteede ehitustööd on jõudnud Viru väljakule ja alates esmaspäevast ei sõida ükski tramm kolm nädalat. Kesklinna senised, mitme sõidurajaga teed jäävad kummaski suunas ühe sõidurajaga ning piiratakse sadamast tulevate ja sinna suunduvate veokite liiklust.

Kõige suurem esmaspäeval jõustuv liikluskorralduse muudatus puudutab raskeveokite liiklust sadamasse ja sadamast välja. Veokite liiklus suunatakse marsruudile Jõe ja Pronksi tänav, pöördega Stockmanni ristmikult Tartu maanteele ning sealtkaudu linnast välja. Linna saabuv raskeveokite liiklus suunatakse Männiku teelt Järvevana teele ja sealt edasi Tartu mnt, Pronksi ja Jõe tänavate kaudu sadamasse. Peterburi, Laagna ja Suur-Sõjamäe tänavate raskeveokid suunatakse samuti Tartu mnt-le ja sealt Pronksi ning Jõe tänavate kaudu sadamasse. Raskeveokite ümbersuunamise  liikluskorraldus kehtib 4.–17. augustini. Pärastlõunal kella neljast seitsmeni piiratakse raskeveokite väljumist sadamast vastavalt liikluskoormusele kesklinnas. Raskeveokite ümbersuunamine tähistatakse ümbersõitu tähistavate liiklusmärkidega.

4. augustist kuni 24. augustini toimuvatel trammiteede uuendustöödel asendatakse trammiliin nr 2 Koplist Lasnamäele sõitev asendusbuss nr 42 Kopli-Vesse. Kopli-Kadrioru liinile asendusbussi ei panda, kuna seal liigub piisava sagedusega busse.

Seoses trammide rööbasteede pöörangute ehitamisega on Viru ringi ümbruses  alates esmaspäevast  igal pool üks sõidurada. Üks sõidurada kummaski suunas on alates esmaspäevast ka  Narva maantee ja Maneeži tänava ristmikul.

Kaarli puiestee – Estonia puiestee suunal, Vabaduse väljaku ristmikul jääb alates esmaspäevast liiklusele avatuks üks sõidurada kummaski suunas, kuhu peab peale ühissõidukite mahtuma ka kogu ülejäänud liiklus. Tõnismäe poolt mööda Kaarli puiesteed tulijatel kaob ära vasakpöörde tegemise võimalus Pärnu maanteele. Viru ringilt Pärnu maanteele sõites saab sealt edasi teha vaid parempöörde Kaarli puiesteele.

Vabaduse väljaku - Estonia suunal jääb liiklusele avatuks kummaski suunas üks sõidurada, kus sõidavad koos ühissõidukid ja autod.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474