Autor: Juuli Laanemets • 5. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veerenni asumisse tuleb uus elamukvartal

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil kesklinna, Veerenni asumisse, neljakorruselisi korterelamuid kavandava detailplaneeringu algatamise.

Detailplaneering hõlmab 2,79 ha suuruse maa-ala Magasini tn 31 ja Magasini tn 31b kinnistutel. Arendaja soovib ehitada alale kuni kolmeteist kuni 4 maapealse ja 1 maa-aluse korrusega mitme korteriga elamut ning ühe kuni 3 maapealse ja 1 maa-aluse korrusega ärihoone või mitme korteriga elamu.

Magasini tn 31 kinnistu omanik on Crossline OÜ ja Magasini tn 31b kinnistu omanik OÜ Bensco. Kruntidel paiknevad suhteliselt amortiseerunud ja kesklinna sobimatud hooned - töökojad, administratiivhoone, ladu, läbipääsupunkt, garaažid, trafoalajaam, kaarhall ning remondihoone – on plaanis lammutada. Planeeritavale alale kavandatakse 227 parkimiskohta, suurem osa parkimiskohtadest planeeritakse maa-alusesse parklasse. Juurdepääs kruntidele on Magasini tänavalt.

Selleks, et alale planeeritavad hooned moodustaksid omavahel ja ümbritseva linnaruumiga terviku, koostati arhitektuuriline ideelahendus. Linnaehituslik lahendus põhineb SKAD arhitektid OÜ tööl. Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt AS.

Tallinna Kesklinna Valitsus korraldab peale algatamist detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse väljapaneku ja avaliku arutelu.

Planeeritav maa-ala asub Magasini ja Tehnika tänava vahelisel alal. Planeeritava maa-ala kontaktvöönd on polüfunktsionaalne piirkond, mis on valdavalt hoonestatud elamutega. Planeeritavast alast loodesse ja kirdesse jääb Veerenni miljööväärtuslik hoonestusala ning itta Siselinna kalmistu.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474