Autor: Juuli Laanemets • 18. august 2014

Endine FI juhatuse liige läks Kindlustusmaaklerite Liitu juhtima

Eesti Kindlustusmaaklerite Liidu (EKML) uueks tegevjuhiks on alates 18.augustist endine Finantsinspektsiooni (FI) juhatuse kauaaegne liige Kaido Tropp.

„Kaido Troppi lisandumisega meie meeskonda astus liit suure sammu edasi, oleme professionaalne ja võrdväärne partner kõigis kindlustusvahendusega seonduvates küsimustes nii riigile kui ka teistele professionaalsetele erialaliitudele. Seda eriti olukorras, kus kindlustusvahenduse regulatsioon on muutumas ja täienemas“, kommenteeris EKML juhatuse esimees Igor Fedotov.

Tropp oli kuni 2013 aasta lõpuni Finantsinspektsiooni juhatuse liige ning Eesti esindaja Euroopa Kindlustus- ja Tööandjapensionide Järelevalve asutuses. Enne seda oli ta Kindlustusinspektsiooni peadirektor ja viimased 20 aastat olnud seotud kindlustussektoriga.

Troppi sõnul näeb ta enda ees nelja peamist eesmärki. „Liidu toimivat koostööd nii riigi kui ka teiste professionaalsete osapooltega; kindlustusmaakleri kui kindlustusvõtja huvidest lähtuva professiooni tutvustamist kindlustusvõtjatele ja avalikkusele laiemalt; kindlustusmaaklerite vastavuskontrolli funktsiooni arendamist ning kindlustusmaaklerite ühtsete kutsestandardite arendamist“, loetles Tropp eesmärke.

„Saan jätkata oma senise missiooni, kindlustusvõtjate huvide kaitsmist, natuke teise vaatenurga alt ja anda oma panuse Euroopa Komisjoni initsiatiivi rakendamisele Eestis, mille kohaselt peaks kindlustusvõtjate huvid olema samaväärselt kaitstud sõltumata sellest, kas nad omandavad kindlustuslepingu otse kindlustusseltsist või kindlustusmaakleri vahendusel“, selgitas Tropp. „Kindlustusvõtja kasutab kindlustusmaaklerite teenuseid järjest rohkem. Juba üle 40% kahjukindlustuse lepingutest sõlmitakse kindlustusmaaklerite vahendusel. On eriti oluline, et kindlustusvõtjad oleks, kindlustuslepingu sõlmimisel, piisavalt informeeritud kindlustusmaaklerite poolt pakutavast lisandväärtusest ja kindlustusmaakleritele oleks tagatud võrdsed võimalused kindlustusturul tegutsemiseks“.

EKML on Eesti juhtivaid kindlustusmaakleri ettevõtteid koondav liit, mis jälgib Eesti kindlustusturu arenguid ning esindab oma liikmeteks olevate kindlustusmaaklerite ja nende kindlustusvõtjate huve. EKML on Euroopa kindlustusvahendajate ühenduse European Federation of Insurance Intermediaries (BIPAR) liige.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806