Autor: Juuli Laanemets • 26. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis pakutakse järelmaksukindlustust

LHV Finance koos If Kindlustusega tõid turule järelmaksukindlustuse, mis tagab osamaksete tasumise ka juhul, kui LHV järelmaksu klient on maksete tasumisega hätta jäänud.

„Soovime pakkuda klientidele selliseid laenutooteid, mis lähtuksid vastutustundlikkusest,“ põhjendas LHV Finance’i juht Nele Roostalu. „Kindlustuse lisamine järelmaksule muudab laenu võtmise tarbija jaoks turvalisemaks, sest töötuks jäämine või haigestumine on üks peamistest põhjustest, miks sissetulekud võivad langeda ja tekivad makseraskused,“ sõnas Roostalu.

Eesti esimene järelmaksukindlustus hüvitab järelmaksu osamaksed juhul, kui inimene on kaotanud töö või tal ei ole võimalik õnnetuse või haiguse tõttu tööl käia. Kindlustus kehtib ka surma korral, et pärijatele ei jääks laenukohustust.

If Kindlustuse juhatuse liikme Artur Prauni sõnul on järelmaksukindlustus täiesti uus kindlustus. „See  annab meile võimaluse aidata kliendil täita võetud kohustused ka raskematel aegadel, säilitades seejuures harjumuspärase elukvaliteedi,“ lisas Praun.

Kindlustuskaitsega järelmaksu kuutasu on 0,5 protsenti järelmaksusummast ja see on mõeldud eelkõige neile klientidele, kes tahavad olla kindlad, et suudavad järelmaksu osamakseid tasuda ka ootamatuste korral.

Kahjujuhtumi korral hüvitab If Kindlustus nii tagasimakse kui ka intressi. Ühe kindlustatu kohta on maksimumhüvitis 10 000 eurot pluss intress. Hüvitist makstakse töövõimetuse lõppemiseni või uuele töökohale asumiseni, kuid mitte kauem, kui järelmaksu viimase osamakse päevani.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474