Autor: Juuli Laanemets • 26. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seesam hüvitab Tartu mnt büroohoone suurpõlengu kahjusid

Seesamis oli kindlustanud Tartu mnt 35/Kunderi 8A hoonetekompleks, kus 12. augusti öösel toimus suurpõleng. Praeguseks on kahjustused ekspertide poolt üle vaadatud ja saadud esmane ülevaade kahju suurusest.

„Selgeks on saanud, et katus tuleb asendada täies mahus ja siseviimistlus selles majaosas, kus tuli möllas. Sinna, kuhu tuli ja tahm ei jõudnud, jõudis kustutusvesi,“ kommenteeris kahjukäsitluse osakonna juht Ly Jõhvik kahjude ulatust. Kandvate konstruktsioonide kahjustuste hindamiseks tuleb ära oodata ekspertide arvamus. Seesam on asunud kahjusid hüvitama, esmased kooskõlastused kahjustunud katuse ajutiseks katmiseks ja koristustöödeks on antud.

„Juulis mõjutasid mõningal määral püsinud soojakraadid Seesami  kahjude iseloomu,“ ütles Jõhvik. „Kuigi äikeselisi ilmasid palju ei olnud, oli Seesam kindlustuse klientide teatatud äikesekahjude maht täiesti arvestatav – kuu jooksul registreeriti 19 äikesega seotud kahju, mille kahjusumma kokku ületas 30 000 eurot. Kuna palavate ilmadega hoiavad inimesed oma koduaknad pidevalt avatud, siis kartsime ka varguste lainet. Kuid õnneks kartustel polnud alust - koduvara vargusi registreeriti vaid 7 juhul,“ tõdes Jõhvik.

Kaskokahjusid oli juulis tavapärasest rohkem, juuniga võrreldes 200 kahju enam ja suurenes tundmatu sõiduki poolt tekitatud kahjude arv. Need on kahjud, kus auto omanik avastab parkiva sõiduki juurde naastes, et sellele on keegi otsa sõitnud ning sündmuskohalt lahkunud. Kui kahju põhjustajat ei ole võimalik välja selgitada, siis ei kuulu juhtum liikluskindlustuse alt hüvitamisele. Jõhviku sõnul on oluline lisaks kohustuslikule kindlustusele sõlmida ka kaskokindlustus, mis selliste parklajuhtumite puhul sõidukile tekitatud kahjud hüvitab.

Tartu mnt suurpõleng
Foto: Juuli Laanemets
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474