Autor: Juuli Laanemets • 3. september 2014

Liikluskindlustuse Fond sai uue kahjuennetuse juhi

Eesti Kindlustusseltside Liidu (EKsL) ja Eesti Liikluskindlustuse Fondi kahjuennetuse valdkonna juht on septembri algusest Taaniel Tigas. Tigas’e vastutusvaldkond on mõlemas organisatsioonis kahjuennetuse töö korraldamine.

Taaniel Tigas on tunnustatud autonduse ja liikluse ekspert, kes on töötanud Maanteeameti tehnoosakonnas juhtiveksperdina ja Tallinna Tehnikakõrgkoolis lektorina. Tigas on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli Tootearenduse ja tootmistehnika magistriõppe transporditehnika eriala.

LKF on liikluskindlustuse seaduse nõudel kindlustusandjate poolt asutatud ühing, mille peamine ülesanne on täita garantiifondi rolli ning hallata liikluskindlustuse registrit. Garantiifond hüvitab kindlustamata või tundmatuks jäänud sõidukite poolt põhjustatud kahjud. Samuti kogutakse vahendeid olukordadeks, kui kindlustusandja ei ole võimeline kannatanute nõudeid rahuldama maksejõuetuse tõttu. LKF on lüli liikluskindlustuse rahvusvahelises võrgustikus, täites nii Euroopa Liidu nõuetest tulenevat teabekeskuse ja kompensatsiooniorgani rolli kui ka rahvusliku büroo rolli Rohelise Kaardi süsteemis. LKF toetab kindlustuse vaidluskomisjoni tegevust ning arendab kahjuennetustegevust.

EKsL on Eestis tegutsevaid kindlustusandjaid ühendav organisatsioon, mis loodi 15. veebruaril 1993. aastal. EKsL-i eesmärk on esindada oma liikmete ühiseid huve kindlustussektori ja kogu riigi sotsiaal- ning majanduskeskkonna edendamisel. Kõik Eestis tegutsevad kindlustusandjad on EKsL-i liikmed. EKsL on omakorda Euroopa kindlustusandjate ühenduse Insurance Europe liige.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806