Autor: Juuli Laanemets • 5. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestisse tuleb NATO küberharjutusväli

Kaitseminister Sven Mikser allkirjastas eile, 4.septembril NATO tippkohtumisel Walesis NATO arendusväejuhatuse ülema kindral Jean-Paul Palomerosega ühiste kavatsuste lepingu, millega hakatakse ette valmistama Eestisse NATO küberharjutusvälja loomist.

"NATO küberharjutusvälja loomine Eestisse tähendab, et Eestis hakatakse läbi viima NATO õppuste küberharjutusi ning välja õpetama NATO küberkaitseeksperte," ütles kaitseminister Sven Mikser. "Sellega suureneb alliansi jalajälg Eestis ning siia koondub veelgi enam rahvusvahelist küberkaitse-alast ekspertiisi."

Küberharjutusväli on virtuaalne keskkond, kus saab viia läbi küberkaitse väljaõpet alates spetsialistist kuni strateegilise otsustustasemeni. Keskkond lubab anda nii individuaalset väljaõpet kui ka kokku harjutada küberkaitse meeskondi.

Tallinnas paiknevat harjutusvälja saavad kasutada nii NATO tervikuna kui ka kõik liikmesriigid oma küberõppuste ja üksuste sõjalise väljaõppe tarbeks.

NATO küberkaitseõppuste korraldamist võimaldav harjutusväli rajatakse Eesti kaitseväe küberharjutusvälja baasil. 2012. aastal rajatud kaitseväe küberharjutusväli on NATO Euroopa liitlaste seas unikaalne harjutuskeskkond, kus on korraldatud mitu rahvusvahelist ja kõrgetasemelist küberkaitseõppust. Küberharjutusvälja kasutavad NATO suurim küberkaitseõppus Cyber Coalition ning NATO küberkaitsekoostöö keskuse õppus Locked Shields.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474