Autor: Juuli Laanemets • 11. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FI: Specto Kindlustusmaakleril puudub tegevusluba

Finantsinspektsiooni (FI) sõnul pole äriühingul Specto Kindlustusmaakler OÜ luba kindlustusvahendusega tegutseda ning ettevõtte ärinimes kasutatav sõna „kindlustusmaakler“ on seetõttu avalikkust eksitav.

FI tegi 15. augustil 2012 otsuse, millega keeldus Specto Kindlustusmaakler OÜ kindlustusvahendajate nimekirja kandmisest, kuna Specto Kindlustusmaakleri juhatuse liikmel Mart Saluverel puudub kindlustustegevuse seaduses nõutud laitmatu eri- ja ärialane reputatsioon. Specto Kindlustusmaakler vaidlustas Finantsinspektsiooni otsuse Tallinna Halduskohtus. Nii halduskohus kui ka Tallinna Ringkonnakohus ei rahuldanud ettevõtte kaebust ja Finantsinspektsiooni otsus jäi jõusse.

FI töö üheks eesmärgiks on tagada, et kõik reguleeritud finantsturul tegutsevad isikud, kes omavad kindlustusmaakleri juhtorgani tasandil otsustusvõimu, vastavad kindlustustegevuse seaduses kehtestatud nõuetele. Isiku sobimatuse tõttu kindlustusmaakleri juhtorganisse Specto Kindlustusmaakler OÜ-d Finantsinspektsiooni poolt kindlustusvahendajate nimekirja ei kantud.

Finantsinspektsioon juhib tähelepanu ka asjaolule, et sõna „kindlustusmaakler“ äriregistrisse kantud äriühingu nimes Specto Kindlustusmaakler OÜ on avalikkust eksitav. Kindlustustegevuse seaduse § 139 lõige 2 keelab juriidilise isiku ärinimes või kaubamärgis kasutada sõna „kindlustusmaakler“, kui isik ei ole kindlustusmaakler.

Eestis tegutsevate kindlustusmaaklerite nimekiri on avaldatud FI kodulehel.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474