Autor: Juuli Laanemets • 7. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahvusarhiivi ehitushange püstitab uued nõuded

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutas välja Rahvusarhiivi uue hoone ehitushanke, millele hindamisel kasutatakse esmakordselt uudset väärtuspunktide arvestamise meetodit. Kõrvuti hinnapakkumisega peetakse oluliseks keskkonna- ja ohutusplaani olemasolu, ajagraafikut ja metoodilist tööde juhtimise plaani.

RKASi eesmärk on optimaalsete kuludega ehitada hoone, mis arvestaks Rahvusarhiivi töö iseloomu, vastaks kehtestatud ning arhiivispetsiifilistele nõuetele ja oleks ülalpidamises võimalikult energiasäästlik, vastupidav ning kauakestev.

Pakkumiste hindamisel kasutatakse esmakordselt uudset väärtuspunktide arvestamise meetodit, mille kohaselt annab pakkumuse maksumus 80 ja tööprogramm 20 väärtuspunkti. Viimane koosneb pakkuja poolt koostatavast ja esitatavast neljast osast:

1. Tööde korraldamise ja juhtimise plaan – plaani eesmärgiks on tagada, et pakkuja ning kaasatavate alltöövõtjate teostatava töö tulemuse kõrge tase on tagatud läbi tööde planeeritud korralduse ning läbimõeldud juhtimise;

2. Ajagraafik – ajagraafiku eesmärgiks on tagada tööde õigeaegne valmimine ning kvaliteetsem planeerimine, sealhulgas finantseerimise korraldamine;

3. Keskkonnaplaan – keskkonnaplaan tagab ehitusobjekti ümbritseva keskkonna kaitse ehitustööde ajal;

4. Ohutusplaan – ohutusplaani eesmärgiks on tagada objektil töötavate inimeste turvalisus, platsiturvalisus ning piiratus kõrvalistele isikutele.

Rahvusarhiivi uue hoone rajatakse Tartusse Nooruse 3 kinnistule. Kuuekorruselise hoone projekt valmis firmade Asum Arhitektid OÜ, Arhitekt11 OÜ ja Vaikla Stuudio OÜ koostöös. Kavandatud  pindala on 10 768 ruutmeetrit ja ehitustööde eeldatav maksumus on 9 857 329 eurot.

Riigihange „Rahvusarhiivi ehitustööd” on avaldatud riiklikus riigihangete registris, hanke viitenumber on 156269. Pakkumiste esitamise aeg on 17. november 2014 kell 11.00.

Rahvusarhiiv on valitsusasutus, mis tagab isikute õiguste tõendamiseks vajaliku teabe kestmise ja kasutamise. Ühtlasi on Rahvusarhiiv teadmusasutus, mille eesmärgiks on Eesti ühiskonda peegeldava informatsiooni (dokumentaalne kultuuripärand) kogumine, arhivaalidele juurdepääsu võimaldamine nii arhiivis kui veebis ning kogude säilitamine nõuetekohastes tingimustes. Rahvusarhiiv arendab erinevaid arhiiviteenuseid ning teadus-ja publitseerimistegevust kooskõlas ühiskonna pikaajaliste huvide ja kasutajate vajadustega.

Rahvusarhiivi uue hoone eskiis
Foto: RKAS
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474