Autor: Juuli Laanemets • 8. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa katab 99% Eestist 4G võrguga

Ettevõte alustab kahe-aastase 4G võrgu võimendamise programmiga, mille jooksul ehitab välja ülitiheda, 99% Eestimaad katva 4G võrgu.  Sügisel algavatel võrgu ehitustööde ajal võib esineda ajutisi levikõikumisi.

Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu ütles, et kõneteenus on kujunemas sekundaarseks ning interneti osatähtsus tõuseb. „Operaatorina tahame, et nii olemasolevate kui ka uute klientide interneti kasutuskogemus püsib kõrgel tasemel ning seepärast panustame võrgu ehitamisse senisest veelgi enam,“ ütles Hiiepuu.

Kõigele lisaks on muutunud ka tarbija interneti kasutamise harjumused. „Veel mõned aastad tagasi piisas kliendile mobiilse interneti kasutamisel meilide ja uudiste lugemisest. Täna on aga interneti tarbimine juba oluliselt mitmekesisem ning ulatub meilide lugemisest kuni täispikkade filmide vaatamiseni reaalajas,” sõnas Hiiepuu. ”Kui viis aastat tagasi oli kliendi jaoks oluline mobiilinterneti kiirus, siis tänases äppide maailmas on kliendi jaoks oluline, et tema teenused toimiksid. Enam pole vajadust taga ajada maksimaalseid kiiruseid, täna on vaja läheneda kliendile personaalselt ja tagada, et temale vajalikud teenused toimiksid laitmatult. Kõik see seab mobiilsideoperaatorile uued väljakutsed.”

Elisa võrgujuht Andrus Kaarelsoni sõnul toob 4G kliendi interneti kasutuskogemusse tuntava vahe võrreldes eelmise põlvkonna 3,5G võrguga. ”Elisa kahekordistab järgmise kahe aasta jooksul võrguinvesteeringud ning kaasab võrgu võimendamisse uue partnerina maailma tipptegija 4G võrkude rajamisel – Huawei,“ täpsustas Kaarelson.

Aastatel 2014-2016 püstitab Elisa üle Eesti senisest 2 korda ning Tallinnasse, kus asustatus on kõige tihedam, senisest 3 korda rohkem tugijaamasid. „Klientidele tähendab see veelgi paremat 4G levi siseruumides ning üle Eesti 2 korda suuremaid 4G kiiruseid,“ ütles Kaarelson.

Võrgu võimendamistöödega alustab Elisa oktoobris Tallinnas ning uuel aastal jätkab teiste Eesti linnade ja piirkondadega. Tööde ajal võib esineda ajutisi levikõikumisi, kuid lõpp-tulemusena Elisa kliendi mobiilsideteenuste kasutuskogemus paraneb kordades.

Elisa võrgutarnijate portfelli  lisandunud Huawei on maailma suurim modemite ja ka võrguseadmete tootja. Ettevõte tegutseb kuuel mandril ning käesoleva aasta statistika alusel omab maailmas LTE võrkude väljaarendamisel liidripositsiooni, omades 40% turuosa 4G lepingutest.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474