Autor: Juuli Laanemets • 9. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Säravaima kinnisvaratäht on Jürgen Vahtra

Parima kinnisvarateemalise magistritöö eest sai Eesti Kinnisvarafirmade Liidu (EKFL) preemia „Säravaim kinnisvaratäht“ Jürgen Vahtra.

Selle aastal laureaadiks sai Jürgen Vahtra Eesti Maaülikoolist, kes kaitses magistritööd teemal „Linna ruumiline geomeetria, funktsioonide kättesaadavus ja mitmekesisus – Tartu linna konfiguratsiooniline uuring“.

Vahtra magistritöö keskendus olemasolevate seostatud andmebaaside põhjal linnaplaneerimiseks vajalike andmete kättesaadavusele ja visualiseerimisele. Näidati võimalusi, mis kergendaksid planeerijate ja ettevõtjate valikuid otsuste langetamisel.

Töös otsiti vastuseid küsimustele: kus liiguvad inimesed, mis eesmärkidel, kui mitmekesine on neid ümbritsev keskkond? Vahtra usub, et õigete vastuste teadmine annab head lahendused liikluses, teenuste pakkumiseks, investeerimiseks. Eeldusel, et info on saadav täpselt, kiiresti ja võrdlemisi madala hinnaga. Ta kasutas edukalt ära ESRI juurde käivat vabavara, ühendas inimeste ja ehitusregistri andmeid, mille põhjal saab teha erinevaid vajalikke arvutusi. Peale andmete sidumist on päringute tegemine oluliselt kiirem ja soodsam. Töö juhendajateks oli Lauri Lihtmaa ja Heiki Kalberg.

Iga-aastaselt korraldatava konkursi eesmärgiks on juhtida üliõpilaste tähelepanu kinnisvara majandussektori arendamisele. Tööde hindamiskriteeriumiteks on teema mõjukus, rakenduslikkus ja uuenduslikkus Eesti kontekstis. Preemia anti üle EKFL kinnisvarateemalisel seminaril.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474