Autor: Juuli Laanemets • 9. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus liikluskindlustuse seadus klientidele tõrkeid ei toonud

RSA Kindlustuse hinnangul on uue liikluskindlustusseaduse rakendamine toimunud sujuvalt, kuna klientidele lepingu sõlmimise protsessis olulisi muudatusi kaasa ei toonud ja kliendid on peamiste muudatustega kursis.

RSA Kindlustus tuletab meelde, et kõik enne 1. oktoobrit 2014 sõlmitud liikluskindlustuse jah-lepingud (maksekohustusega leping) kehtivad poliisil märgitud kindlustusperioodi lõpuni ning enne poliisi lõppemist saadetakse kliendile uus kindlustuspakkumus. Kui kliendil oli enne uue seaduse jõustumist sõlmitud liikluskindlustuse ei-leping (pideva maksekohustuseta), kuid ei olnud kehtivat poliisi, siis see leping 1. oktoobrist enam ei kehti ja uue lepingu sõlmimiseks tuleb oma kindlustusnõustajaga ühendust võtta, sest ilma kehtiva poliisita ei tohi autoga liiklusesse minna.

RSA liikluskindlustuse riskijuht Timo Heeringu sõnul on kliendid teadlikud võimalusest, et nüüd võib liikluskindlustuse lepingu sõlmida mitte ainult omanik nagu varem, vaid iga isik, kellel on kindlustushuvi, näiteks sõiduki kasutaja,“ ütles Heering. Tema sõnul on uue seaduse kõige olulisem muudatus, et alates uuest aastast on nende klientidel võimalus liiklusõnnetuses kannatajana pöörduda kahjuhüvituse saamiseks ka oma kindlustusseltsi, mis teeb asjaajamise kliendi jaoks palju lihtsamaks. „Usun, et see on hea uudis olemasolevatele ja uutele klientidele. Lisaks pakume  võimalust liikluskindlustuse eest tasumist osamaksetena kliendile sobivas jaotuses ning maksed saab ühildada kaskokindlustuse maksetega“ sõnas Heering.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474