Autor: Juuli Laanemets • 15. oktoober 2014

Taastuvenergia toetusperiood lõppes esimestel tuulikutel

Sel kuul täitus Eesti esimesel tuulepargil taastuvenergia toetuse 12-aastane periood. Nelja Energia esindaja sõnul jätkavad Virtsu I tuulepargi tuulikud elektri tootmist, kuid teevad seda nüüdsest ilma taastuvenergia toetuseta.

Nelja Energia AS juhatuse esimehe Martin Kruusi sõnul hakkab firma tuuleparkidel järjest taastuvenergia toetusperiood lõppema. "Tänavu täitus 12 aastat Virtsu esimestel tuulikutel ning kolme aasta pärast saabub see aeg ka Pakri ja Esivere tuuleparkidel. See kinnitab praktikas vähelevinud fakti, et tuulikuid on vaja toetada vaid ajutiselt ehk kuni investeeringutega seotud kohustused on kaetud, ning pärast seda on need turul iseseisvalt väga konkurentsivõimelised," selgitas Kruus.

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni tegevjuhi Tuuliki Kasoneni sõnul makstakse Eestis tuuleenergia tootjatele taastuvenergia toetust esimesed 12 aastat ning lähimal viiel aastal lõppeb see periood paljudel nii üksikutel tuulikutel kui ka tuuleparkidel. "See tähendab, et üha rohkem tuuleenergiat toodetakse turutingimustel ning tulevikus võivad tarbijate poolt makstavad toetused seetõttu väheneda," kommenteeris Kasonen.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806