21. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enesekontrolli tuleohutusaruanne – mis muutus?

Päästeamet tuletab meelde, et tuleohutusaruande esitamist reguleeriv määrus on muutunud, seega muutus aruandlusperiood, võeti kasutusele uus aruande esitlusvorm ja muudeti aruande kohustuslikkuse kriteeriumeid.

Jaanuarist 2014 jõustus siseministri määruse nr 1 „Nõuded tuleohutuse enesekontrollile ja tuleohutusaruandele ning tuleohutusaruande koostamise kohustuslikkuse kriteeriumid“ uus redaktsioon, mille kohaselt:

võeti kasutusele uus tuleohutusaruande vorm,muudeti tuleohutusaruande koostamise kohustuslikkuse kriteeriume,muudeti aruande esitamise korda.

Päästeametile aruande koostamisel tuleb jälgida, et aruanne koostatakse uuele kehtivale vormile, mis on leitav Riigiteatajast või Päästeameti kodulehelt.

Olulisemad muudatused aruande koostamise kohustuse osas on, et tuleohutusaruannet ei tule koostada kõrghoones paiknevate eluhoonete kohta, väiksemate elutähtsat või kommunaalteenust pakkuvate ettevõtete, -asutuste, -hoonete kohta ja tööstus- ja laohoone kohta, kus puudub reaalne tule- või plahvatusoht.

Lisandunud on aruande koostamise kohustus suuremates büroohoonete (üle 300 kasutajaga hooned) kohta.

Lisaks on uuenenud aruandlusperiood, milleks on 1. jaanuar kuni 31. detsember, seega ootab Päästeamet 2014 aruandeperioodi kohta aruandeid alates 1. jaanuarist 2015. Päästeametile on juba laekunud tuleohutusaruanded käimasoleva 2014 aasta aruandlusperioodi kohta, kuid enne aruandlusperioodi lõppu esitatud tuleohutusaruanne ei saa katta kogu määruses sätestatud perioodi. Päästeamet tagastab enne aruandlusperioodi lõppu saadetud aruanded ilma neid sisuliselt läbi vaatamata. Aruandekohuslasel tuleb aruandlusperioodi lõppedes tuleohutusaruannet täiendada selliselt, et see kataks kogu aruandlusperioodi ja seejärel aruanne ajavahemikul 1. jaanuar kuni 31. märts 2015 uuesti esitada.

Selline aruande mitu korda saatmine on nii aruandekohuslasele, kui ka Päästeametile asjatu ajakulu. Seetõttu palub Päästeamet aruandekohuslastel pidada kinni aruandeperioodist ning ootame 2014 aasta tuleohutusaruandeid alates 1. jaanur 2015. 

Autor: Tagne Tähe

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474