31. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgus parim korteriühistu juht, kauneim koduümbrus ja renoveerimisprojekt  

Eesti Korteriühistute Liidu korraldatud korteriühistute suurfoorumil „Milline tulevik ootab Eesti korteriühistuvaldkonda aastani 2020?“ anti üle auhinnad Eesti parimale ühistujuhile ja parimale renoveerimisprojektile ning tiitliga pärjati ka kauneim kodumaja ümbrus.

Asjatundjatest koosnev žürii valis edukaimaks Renoveerimisprojektiks 2014 KÜ Soo tn 10 Pärnu-Jaagupist.

Jagati eriauhindu:

„Järjekindel renoveerimise läbiviimine“ läks Tallinna korteriühistule Asunduse 9, „Parim küttelahendus“ pälvis KÜ Vilde tee 53,„Terviklik ja stiilne lahendus“ KÜ Sõpruse 251 „Silmapaistev renoveerimisprojekt“ läks Tartusse, korteriühistule Emajõe.

Parim korteriühistu juht 2014 on samuti pärnakas: Sergei Saglo (KÜ Jannseni 10 ja Jannseni 12, Pärnu). "Meie ühistu juht väärib seepärast parima korteriühistu juhi auhinda, et tema ei lükka probleeme edasi, vaid hakkab probleemide tekkides neile kohe lahendust otsima. Ta oskab suhelda ka nõudlike majaelanikega ja täiendab end pidevalt erinevatel koolitustel, nii on ta maja renoveerimisel pädev igas küsimuses ja valmis alati infot jagama, et ühistu liikmetele oleks kõik arusaadav. Sergei on maja traditsioonide ja ühiste ürituste eestvedaja," iseloomustas majarahvas oma korteriühistu juhti.

Eriauhinna „Põlvkondade ühendaja“ sai Kairi Müürisepp (KÜ Endla, Pärnu).

Eriauhinna saaja kohta on majarahvas kirjutanud nii: "Meie ühistujuht on alati järjekindel ja positiivne. Pole tööd, millega tema hakkama ei saaks. Vahetab ise koridorides pirnid, lükkab sisse ja välja küttesüsteemid ja kui vaja, lükkab lund ja veab vihmaga oksi. Raamatupidamine on kõigile läbipaistev ja kiiretele küsimustele saab vastuse isegi pühapäeval. Kui ühel pisikesel noorel naisterahval õnnestub kahe maja elu juhtida nii, et vanad ja noored on oma eluga rahul, siis see inimene ongi tunnustamist väärt."

Ilus Koduümbruse 2014 auhinna võitis KÜ HOLMI Haapsalust ning eriauhinnaga „Silmapaistev linnakeskkonna lahendus“ pärjati KÜ Pärnu mnt 129C.

"Ühte ja ainukest parimat valida on osutunud aasta-aastalt keerukamaks ja nii on juba traditsiooniks saanud, et komisjon annab välja ka eriauhindu, kuna igal aastal tuleb meie konkursile palju äramärkimist väärivaid ühistuid ja ühistujuhte. Nii ka sel aastal," kommenteeris EKÜL juhatuse liige Urmas Mardi.

Korteriühistute tänavusele suurfoorumile registreerus rohkem kui  400 korteriühistu esindajat üle Eesti. Fookuses oli elamute renoveerimine, teemadeks korterelamute rekonstrueerimise uus määrus ja nõuded toetuse taotlejale, korteriühistute renoveerimisvõimekuse hindamine, korteriühistuid puudutavad muudatused maksuvaldkonnas, energiaühistute loomine ja palju muud. Ühistute suurfoorumil andis ülevaate elamumajanduse hetkeseisust ja tulevikuplaanidest majandus- ja taristuminister Urve Palo, omavalitsuse rollist ja koostööst korteriühistutega kõnelesid Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Eha Võrk ning ülevaate ühistuvaldkonnast andis Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla.

Autor: Urmas Mardi

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474