Autor: Juuli Laanemets • 5. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Artelli jäätmejaam suletakse detsembrist

Alates 1. detsembrist on suletud Artelli tänava jäätmejaam ning seda hakkab asendama Rahumäe jäätmejaam aadressil Rahumäe tee 5a. Teenuse osutaja muutus riigihanke tulemusel, kus soodsama pakkumuse tegi Rahumäe jäätmejaama operaator Mittetulundusühing Keskkonnateenused.

Kui Artelli jäätmejaamas sai tasuta ära anda kuni neli sajaliitrist kotitäit aia- ja haljastujäätmeid, siis Rahumäel üks tooja ära anda kuni kuus sajaliitrist kotitäit aja- ja haljastujäätmeid. Lisaks on vastuvõetavate jäätmete nimekirja lisandunud toiduõli, kuna peale hiljutist AS Tallinna Vesi poolt läbiviidud „Sanitaarpolitsei“ kampaaniat on tuntud suuremat huvi toiduõli äraandmise vastu jäätmejaamades.

Teiste vastuvõetavate jäätmeliikide osas Rahumäe jäätmejaamas võrreldes Artelli jaamaga muutusi ei ole. Lisaks aia- ja haljastusjäätmetele ning toiduõlile, võetakse jaamas tasuta vastu plasti, lehtklaasi, pakendeid, vanametalli, paberit ja pappi, töötlemata puitu, sorditud telliseid ja betooni, kasutuskõlblikku mööblit, komplektseid elektri- ja elektroonikaseadmeid, kuni kaheksa sõiduki velgedeta vanarehvi, ühelt toojalt kuni kuus 100-liitrist kotti kasutuskõlblikke riideid ning kodumajapidamises tekkivaid ohtlikke jäätmeid.

Praktika on näidanud, et jäätmejaamade arvust veelgi olulisem on nende võimalikult pikk lahtiolekuaeg, seetõttu hakkab Rahumäe jäätmejaam võrreldes Artelli jaamaga olema avatud senise viie päeva asemel kuuel päeval nädalas. Rahumäe jäätmejaam jääb avatuks teisipäeval, kolmapäeval ja neljapäeval kell 14.00-19.00 ning esmaspäeval, laupäeval ja pühapäeval kell 10.00-15.00. Riigipühadel on jäätmejaam suletud.

Jäätmejaamade eesmärk on soodsa ja mugava teenuse abil motiveerida elanikke sorteerima taaskasutatavaid jäätmeid. Jaamas ei võeta vastu segaolmejäätmeid ja teenus on mõeldud eeskätt eraisikutele oma kodumajapidamises tekkinud liigiti sorteeritud jäätmete üleandmiseks. Sortimata ehitusjäätmeid, kasutuskõlbmatuid riideid ja muid kasutuskõlbmatuid jäätmeid võetakse jäätmejaamas vastu hinnakirja alusel.

Lisaks Rahumäe jäätmejaamale saab sorteeritud jäätmed viia endiselt ka linna teistesse jäätmejaamadesse aadressidel:

Paljassaare põik 9a (avatud K, N, R 14-19; L, P 10-15),Suur-Sõjamäe tn 31a (avatud K, N, R 14-19; L, P 10-15),Raba tn 40 (avatud E, R 14-19; K 08-13; L, P 10-15),Pärnamäe tee 36 (avatud K, N, R 14-19; E, L, P 10-15).

Kõigi Tallinna jäätmejaamade kohta saab infot SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474