Autor: Juuli Laanemets • 7. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas: gaasituru ühendamisel  astusime sammu edasi

Peaminister Taavi Rõivas kohtus täna Helsingis Soome peaministri Alexander Stubbiga. Ühiselt lepiti kokku edasised sammud, et jõuda riike ühendava gaasitoru rajamise kokkuleppeni.

„Tänane kohtumine oli samm edasi kokkuleppe saavutamise suunas,“ ütles peaminister Rõivas. „Kokkulepe on võimalik ning peame tegema kõik selleks, et Eesti ja Soome gaasivõrgud ühendada. Energiajulgeoleku suurendamine on elulise tähtsusega nii Eesti kui Soome jaoks ning peaministritena on meil kohustus kokkuleppe sõlmimisele kaasa aidata.“

Peaministrid kohtuvad uuesti 17. novembril ning seni saavad riikide majandusministeeriumid viimistleda leppe üksikasju. Peale seda, kui läbirääkimised Alexela ja Gasumi vahel liiva jooksid, on teema peaministrite tasemel tõstatamist soovitanud ka Euroopa Komisjon.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474