Autor: Juuli Laanemets • 7. november 2014

Rõivas: gaasituru ühendamisel  astusime sammu edasi

Peaminister Taavi Rõivas kohtus täna Helsingis Soome peaministri Alexander Stubbiga. Ühiselt lepiti kokku edasised sammud, et jõuda riike ühendava gaasitoru rajamise kokkuleppeni.

„Tänane kohtumine oli samm edasi kokkuleppe saavutamise suunas,“ ütles peaminister Rõivas. „Kokkulepe on võimalik ning peame tegema kõik selleks, et Eesti ja Soome gaasivõrgud ühendada. Energiajulgeoleku suurendamine on elulise tähtsusega nii Eesti kui Soome jaoks ning peaministritena on meil kohustus kokkuleppe sõlmimisele kaasa aidata.“

Peaministrid kohtuvad uuesti 17. novembril ning seni saavad riikide majandusministeeriumid viimistleda leppe üksikasju. Peale seda, kui läbirääkimised Alexela ja Gasumi vahel liiva jooksid, on teema peaministrite tasemel tõstatamist soovitanud ka Euroopa Komisjon.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806