Autor: Juuli Laanemets • 14. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turvaettevõtete Liit soovib uut turvaseadust

Eesti Turvaettevõtete Liit (ETEL) saatis Riigikogu fraktsioonide juhtidele ettepaneku, et riik jätkaks „Siseturvalisuse arengukava 2015-2020“ koostamise kõrval ka uue ja kaasaegsema turvaseaduse väljatöötamist.

ETELi tegevdirektori Kaupo Kuusiku sõnul on „Siseturvalisuse arengukava 2015-2020“ koostamine seaduse loojatelt väärt initsiatiiv. „ETELi hinnangul tuleks aga täie hooga jätkata ka uue ja kaasaegse turvaseaduse väljatöötamist,“ ütles Kuusik. „Uut turvaseadust on vaja juba ainuüksi seetõttu, et arengukava põhimõtetest kooruvad välja vajadused uute regulatsioonide järele. Tegime pöördumises ettepaneku sisse viia vastavaid täiendusi ka korrakaitseseadusesse või looma muu seadusandliku baasi, mis võimaldaks turvatöötajatel osaleda riikliku siseturvalisuse täieõiguslike tagajatena,“ sõnas Kuusik. „Lisaks arengukava koostamises kaasa löömisele oleme Eesti turvavaldkonna vaieldamatute liidritena, kellel on kasutada kogu Eesti lähiajaloo turvavaldkonna kogemused ja kogu maailma vastavad värskemad teadmised, igati valmis ka uue turvaseaduse valmimisele nõu ja jõuga kaasa aitama.“

Kuusik rõhutas, et pöördumisest ei maksa otsida turvaettevõtetele mingite eriõiguste andmise püüdu. „ETEL ei pretendeeri uurimis- või jälitustoimingute tegemise õigusele, vaid soovib riigi siseturvalisuse nimel ametkondadega igakülgset koostööd teha,“ kinnitas Kuusik.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474