Autor: Juuli Laanemets • 17. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriühistud: elektri ühisostuga saime parima hinna

Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) elektrienergia teise ühisostu parimaks pakkujaks osutus turu parima hinnapakkumisega Imatra Elekter AS, kes pakkus korteriühistutele börsihinna marginaali 0,10 eurosenti/kWh, hind sisaldab ka käibemaksu.

EKÜL juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul laieneb eelpoolmainitud hind kõigile EKÜL liikmetele ja liiduga liituda soovivatele korteriühistutele, kes soovi korral saavad pakkumisega ühineda. Need korterid, kelle ühistu on EKÜL liige aga maksavad ise elektri eest energiafirmale, saavad soodushinnaga 0,18 eurosenti/kWh.

"Nagu ka esimese ühisostu puhul, kogusime alguses ühistute tarbimisandmed ja -mahud, siis asusime läbirääkimistesse pakkujatega. Korteriühistute teisel elektri ühisostul pakkus hetkel parima hinna kõige soodsamatel tingimustel Imatra Elekter AS," kinnitas Mardi. "Võtsime sarnaselt varasemale ühispakkumisele aluseks kolm olulisemat kriteeriumi - kõigepealt hind, siis koostööpartneri usaldusväärsus ja paindlikkus ning kõige tipuks ka asjaolu, et korteriühistut käsitletaks lepingu lõpetamistingimuste osas füüsilise isikuga võrdselt ega vaadeldaks kui äriühingut."

EKÜL on teinud mitmeid õnnestunud ühisoste:

tänavu viidi läbi teine elektri ühisost, kaks aastat tagasi korraldati esimene elektri ühisost.Mullu viis EKÜL koostöös Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liiduga läbi elektripaigaldiste käidukorralduse ühisostu;tänavu toimus arvutite ühisost sülearvutite soetamiseks.

Tänaseks kuulub liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474