Kristina Traks • 18. veebruar 2015
Jaga lugu:

EstateGuru: tänavu rahastame laene 2 mln euro eest

Veebipõhise ühisrahastusplatvormi EstateGuru.eu partner Marek Pärtel ütles Äripäeva Kinnisvarakonverentsil, et tänavu on nende ettevõtmisel plaanis rahastada laene 2 mln eest. 

"Ühisrahastus on väga värske ja uus teema, eesrinnas on siin Suurbritannia, kus valitsus on otsustanud ühisrahastusplatvormide kaudu ise hakata projekte rahastama ja raha laenama. UK suurima ja vanim kinnisvaralaenude vahendamisplatvorm on Lendinvest, mis on 7 aastat turul olnud ja vahendanud 200 miljoni naela eest laene. Halvaks pole selle aja jooksul läinud mitte ühtegi laenu," rääkis Pärtel.

EstateGuru on tema sõnul aidanud rahastada kolme projekti: Laaneotsa villaprojekt, rendikorter Tallinnas ja mereäärne ridaelamute arendusprojekt Pärnus. Investoreid on 153 ja keskmine investeeringu suurus 915 eurot. Laenu on küsitud selleks, et ehitada lõpuni maja, laiendada korterit pööningukorrusele, arendada 10-korteriga kortermaja projekti või osta välja kaubanduspind.

EstateGuru.eu üks omanik on ka Kristjan-Thor Vähi, kes oli kohal ka Äripäeva Kinnisvarakonverentsil.

Mullu juunis asutas Eesti esimese kinnisvara ühisrahastusfirma Crowdestate endine Swedbanki investeerimisfondide juht Loit Linnupõld, kes ennustas toona, et on umbes poole aasta küsimus, mil keegi veel sama asja ära teeb. Suve lõpuks olid esimesed konkurendid sündinud. Linnupõld peab EstateGuru ja Crowdestate'i ärimudeleid siiski piisavalt erinevateks.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee