Autor: Kristina Traks • 18. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EstateGuru: tänavu rahastame laene 2 mln euro eest

Veebipõhise ühisrahastusplatvormi EstateGuru.eu partner Marek Pärtel ütles Äripäeva Kinnisvarakonverentsil, et tänavu on nende ettevõtmisel plaanis rahastada laene 2 mln eest. 

"Ühisrahastus on väga värske ja uus teema, eesrinnas on siin Suurbritannia, kus valitsus on otsustanud ühisrahastusplatvormide kaudu ise hakata projekte rahastama ja raha laenama. UK suurima ja vanim kinnisvaralaenude vahendamisplatvorm on Lendinvest, mis on 7 aastat turul olnud ja vahendanud 200 miljoni naela eest laene. Halvaks pole selle aja jooksul läinud mitte ühtegi laenu," rääkis Pärtel.

EstateGuru on tema sõnul aidanud rahastada kolme projekti: Laaneotsa villaprojekt, rendikorter Tallinnas ja mereäärne ridaelamute arendusprojekt Pärnus. Investoreid on 153 ja keskmine investeeringu suurus 915 eurot. Laenu on küsitud selleks, et ehitada lõpuni maja, laiendada korterit pööningukorrusele, arendada 10-korteriga kortermaja projekti või osta välja kaubanduspind.

EstateGuru.eu üks omanik on ka Kristjan-Thor Vähi, kes oli kohal ka Äripäeva Kinnisvarakonverentsil.

Mullu juunis asutas Eesti esimese kinnisvara ühisrahastusfirma Crowdestate endine Swedbanki investeerimisfondide juht Loit Linnupõld, kes ennustas toona, et on umbes poole aasta küsimus, mil keegi veel sama asja ära teeb. Suve lõpuks olid esimesed konkurendid sündinud. Linnupõld peab EstateGuru ja Crowdestate'i ärimudeleid siiski piisavalt erinevateks.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474