Autor: Birjo Must • 25. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene miljardär saab kinnisvaraäris kõrvetada

Vene miljardär Roman Abramovitši uhkest bürookompleksist Moskvas seisab umbes kaks kolmandikku tühjana. Vene majanduse allakäik on kinnisvaraärile põntsu pannud.

Chelsea jalgpalliklubi omanik ostis Moskva kesklinnas asuva ärikeskuse 2013. aasta novembris.  Alates sellest ajast on ta suutnud kindlustada vaid vähem kui 10% 63 000 ruutmeetrise kinnisvara uutest rendilepingutest. Miljardäri esindaja John Manni sõnul on praegu välja renditud vaid kolmandik pinnast.

 „Me vaatame asja pikaajaliselt ja püüame olla kindlad, et meil on hea kliendibaas ning et vara väärtus ei kahaneks,“ rääkis Mann uudisteagentuurile Bloomberg lisades, et tegemist on A-klassi ärikinnisvaraga.

 Kontoripindade nõudlus hakkas Moskvas järsult kahanema möödunud aasta lõpus pärast seda, kui langevad nafta hinnad, kukkuv rubla ja majandussanktsioonid panid Vene firmasid suhtuma laienemistesse ettevaatlikult. Keskmine vakantsuse määr kõrgeima klassi äripindade puhul tõusis aasta lõpus 29%ni. Aasta varem oli see 18%.

 Uute kinnisvaraarenduste omanikud seisavad silmitsi üha suuremate riskidega. Näiteks hiljuti vaid kolme kilomeetri kaugusele Kremlist ehitatud pilvelõhkujates on vakantsuse määr umbes 45%.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474