Tuuli Seinberg • 10 märts 2015

Kui maksukontroll tuleb uurima...

Attela vandeadvokaat ja maksukoolitaja Marko Saag tõi välja olulised nõuanded, mida kontrolli alla sattudes järgida.

1. Ole valmis põhjalikult selgitama ja tõendama. Leping, arve ja pangaülekandega maksmine ei ole piisav, et tunda turvaliselt!

2. Suulisi selgitusi andes loe kindlasti protokoll läbi ja palu vajadusel parandusi teha.3. Katsu aru saada, mida ja miks kontrollitakse.4. Tea erinevate osapoolte õigusi ja kohustusi.5. Ole koostööaldis! Ära vihasta!

Konkreetseid soovitusi annab Saag 31. märtsil toimuval seminaril "Maksukontrollid 2015: Keda, mida, kuidas?".

Saag esitleb seal kogemuslugusid, milliseid vigu maksukontrolliga kohtudes tehakse ja kuidas tasuks toimida. Maksumenetluse lahendus sõltub tema sõnul konkreetselt sellest, kuidas maksumaksja selgitab ja tõendab. Viimasel ajal on maksuhalduri arsenali lisandunud mitmed tehnilised lahendused, mis aitavad maksukontrollide teraviku suunata teatud riskantsete situatsioonide vastu. Saag toob välja 5 enamlevinud viga, mis maksukontrolliga kohtudes tehakse ja annab 5 olulist nõuannet, mida järgida.

5 enamlevinud viga, mis maksukontrolliga kohtudes tehakse:

• Suuliste selgituste andmisel ei pöörata rõhku olulisele, ei selgitata nii, et see oleks üheselt mõistetav, ei kontrollita protokolli;• Igapäevase tegevuse käigus ei koguta piisavalt olulisi tõendeid;• Ei pöörata piisavalt tähelepanu kirjalike ja suuliste selgituste ning dokumentide ühterääkivusele;• Töötajad ei ole teadlikud oma õigustest ja kohustustest;• Vihastatakse.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806