Autor: Aira Tammemäe • 17. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

8,2 mln eurot Eesti Energia rendiraha  läheb miinimum osakapitaliga OÜ-le 

Eesti Energia maksab 2500-eurose osakapitaliga ettevõttele järgnevate aastate jooksul kokku 8,2 miljonit eurot büroopinna renti.

Eelmisel nädalal ostis Colonna gruppi kuuluv ettevõtte Silverene Property OÜ Pärnu maantee ja Järvevana tee nurgal asuva 14-korruselise ärihoone (ametliku aadressiga Lelle 22), mille ankurrentnik on Eesti Energia. Silverene Property OÜ on asutatud detsembris 2013 ja  Äriregistri andmetel on selle ettevõtte osakapital 2500 eurot.

Ärileht.ee arvutuste kohaselt maksab Eesti Energia üheteistkümnel korrusel asuva pinna eest ligikaudu 9,5 eurot ruutmeetri eest. See teeb ühes kuus 68 400 eurot, aastas 820 800 eurot. Seega saab 2500 eurose kapitaliga osaühing riigifirmalt kokku kümne aasta jooksul ligikaudu 8,2 miljonit eurot.

Silverene Property OÜ ainus juhatuse liige on Ly Harde, kes on varasemalt kuulunud samuti Colonna gruppi kuuluva ettevõtte OLYMPICO OÜ juhatusse. Colonna Kinnisvara juhatuse liikmed on Roberto De Silvestri ja Marek Õunamägi. 2006. aastal asutatud ja peamiselt Itaalia kapitali vahendamisega tegeleva Colonna grupi kaudu on tänaseks Eesti kinnisvaraprojektidesse investeeritud üle 110 miljonit euro. Ettevõttega seotud investorid omavad täna 43 kinnisvaraobjekti. Kokku haldab Colonna Eestis üle 143 000 m² üüripinda

Eesti Energia teatas kinnisvarauudistele eelmisel neljapäeval, et tänu töökohtade kokkutoomisele ühte büroohoonesse säästab ettevõte 10 aasta jooksul ligi 2,6 miljonit eurot.

 

 

 

 

 

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474