Autor: Aira Tammemäe • 25. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harjumaal kortereid müügis veerandi võrra rohkem

Portaali KV.EE andmetel suurenes Harjumaa korteripakkumiste arv aastaga veerandi võrra ehk 25%. Keskmine ruutmeetrihind kasvas 7% 1702 euroni.

Suurim oli korterite müügipakkumiste arv Tallinnas, kus aastaga sai 6000 pakkumisest 8000, mis tähendab kasvu kolmandiku võrra. Vaatamata pakkumiste arvu kasvule ehk konkurentsi tihenemisele suurenes Tallinna korteripakkumiste keskmine hind aastaga 4%.

Kinnisvarakooli analüütik Tõnu Toompark märkis, et kui korterite müügipakkumiste arv on omavalitsuste lõikes ühes kasvanud ja teises kahanenud, siis müügipakkumiste keskmine hind on üsna valdavalt kerkinud. "Tallinnas võib müügipakkumiste keskmise hinna tõusu ajada pakkumisse lisandunud uusarenduste kaela. Kui Tallinna lähivallad välja jätta, siis muudes valdades aga uusarendusi praktiliselt pole. Neis piirkondades on korteripakkumiste hinnatõusu taga pigem fakt, et sealsed hinnatasemed ei ole Tallinna eeskujul veel sellist tõusurallit teinud ja alles hakkavad pisitasa tõususuunas kerkima," lisas Toompark.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474