Autor: Aira Tammemäe • 2. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas panna oma korter raha teenima?

Eriti noorte hulgas populaarne Airbnb on keskkond, kus sõnumeid vahetades saab valida sobiliku üürilise või üürida elamine kõikjal maailmas, Tallinnas on hetkel pakkumisi 368.

Airbnb asutati 2008. aastal San Franciscos ja pakub rendipinda igasuguses hinnaklassis rohkem kui 34 000 linnas ja 190 riigis. Airbnb kasutajaid on kokku üle 25 miljoni, rohkem kui miljon pakkumist üle maailma, 34 000 linnas ja 190 riigis.  

Oma maja, korteri või toa registreerimine Airbnb'sse on tasuta, kuid üürile andja maksab 3% teenustasu broneerimise pealt. Maksmine toimub Airbnb poolt loodud süsteemis, kus klient maksab broneerimisel ja võõrustaja saab tasu kätte 24h peale check-in'i.

Broneerimiseks on vajalik kasutajakonto ehk üürileandjal on võimalik külastaja profiili enne vaadata. Samuti võivad samale inimesele eelnevalt üürinud inimesed jätta külastaja profiilile kommentaare nende käitumise ja usaldusväärsuse kohta. Sama kehtib üürileandjate puhul, kelle profiilile jätavad külastajad kommentaare kuulutuse õigsuse ja võõrustajate endi kohta - see on põhiline mõjutaja otsuse tegemiseks.

Võõrustaja saab ise määrata hinna, vabad kuupäevad, broneerimise tingimused. Samuti on võimalik määrata erihinnad näiteks aktiivsetel perioodidel - koolivaheajad, suvi jne.

Airbnb pakub kinnisvara omanikule kuni 1 000 000 dollari väärtuses kindlustust. Iga kinnitatud majutuse kuulutus on automaatselt kindlustatud võõrustaja garantiiga ilma lisakuluta.

Et olla Airbnb silmis suurepärane võõrustaja tuleks ka külalistele pakkuda midagi rohkemat kui lihtsalt tuba või korterit. Airbnb kasutajad ootavad soovitusi linnas seiklemiseks ja siseinfot atraktiivsetest paikades. 

Tallinnas tuli otsinguga välja 368 majutust. Enamuses neist pakutakse üürile korterit, kõigest 55 on ühe toa pakkumised. Ühe korteri üürimiseks tuleks külastajal keskmiselt välja käia 50€ ööpäeva eest. Samalaadse korteri üürimine kuuks ajaks on umbes 500€.  

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474