Autor: kinnisvarauudised.ee • 17. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata kõige ägedamaid kontoreid 2014

Kui tahata kontorist midagi enamat, kui vaid töö tegemise kohta, siis vaadake üle viimase aja kõige inspireerivamad lahendused.

Iga aasta teeb Inc. ( http://www.inc.com/) oma valiku kõige põnevamatest kontoritest ja jagab seda ka lugejatega. Valituteks osutuvad enim inspireerivad, tähelepanuväärsemad ja praktilisemad kontoriruumid üle kogu maailma.  Need ei ole naiivselt ülepakutud lahendused, vaid kõrgetasemelised ja põhjalikult läbimõeldud ruumid, mille disain on pigem tulevikus kui olevikus.

Beats Electronics: Värvid loovad atmosfääri

Los Angeles'is asuva Beats Electronics'i peakontor paistab silma julge värvikasutusega. Värvid ei ole kõigest mulje avaldamiseks, vaid eraldavad erinevate funtksioonidega ruume luues nendele sobilikud atmosfäärid.

Objekt: BEATS ELECTRONICS

Kus: Culver City, California, USA

Tegija: Bestor Architecture

Fotod: JASPER SANIDAD

Google Tel Aviv: Austades kultuurilist identiteeti disaini kaudu

Tel Avivis asuva Google kontori disain põhineb projekti algfaasis töötajatega läbiviidud intervjuudel, Arhitektuuribüroo Camenzind Evolution töötas nende põhjal välja igale korrusele ühtse temaatika - nt perekond, optimism ja pärand. Viimasele pühendatud korruse loomiseks otsiti disainiobjekte näiteks vanakraamiturgudelt. Google kontori märksõnaks on ühisala, mis moodustab üle 50% kogu kontori pindalast.

Objekt: GOOGLE

Kus: Tel Aviv, Iisrael

Tegija: Camenzind Evolution

Fotod: PETER WURMLI

Coca-cola: Punane bränd, roheline süda

Coca-Cola kontorit Londonis iseloomustavad avatud planeering, mitmekesised tööruumid ja unikaalsed sotsiaalsed kohtumiskohad. Töötajatele mõeldud avatud terrass loob hea võimaluse viia koosolekud ilusate ilmade puhul lageda taeva alla.  Jätkusuutlikus on samuti uue hoone märksõnaks: näiteks on hoone katusele paigaldatud päikesepaneelid.

Objekt: COCA-COLA kontor

Kus: London; Inglismaa

Tegija: MoreySmith

Fotod: NIKHILESH HAVAL

Mojang: Eksklusiivne, maskuliine ja mugav

Mojang on ettevõtte, mis kasvas välja väikesest start-up firmast, mille kontoriks oli väike tagasihoidlik kontor. Pika ajaloo, millest inspiratsiooni ammutada, puudumise tõttu loodi fiktiivne karakter Sir Mojang, kes oli inglane, nägus ja laitmatu maitsemeelega härra, kelle kodu on maskuliine, eksklusiivne, samas mugav ja hubane. Stockholmi kontor üritabki just seda karakterit edasi kanda.

Objekt: MOJANG

Kus: Stockholm, Rootsi

Tegija: BSK Arkitekter

Fotod: MOJANG

Nasty Gal: Kerge detailiga suur efekt

Rõivaettevõtte Nasty Gal peakontor Los Angeles'es paistab silma suurte avatud ruumidega, mille peaosa mängib arhitektuur ise. Palju on rõhku pandud valgustusele - olemuselt lihtsad valgustid moodustavad põnevaid graafilisi mustreid. Sillad ja vahekorrused ühendavad erinevaid avatud ruume ning lisavad kontorile kergust.

Objekt: NASTY GAL peakontor

Kus: Los Angeles, USA

Tegija: Bestor Architecture

Foto: NASTY GAL

Superheroes: Tohutu mõju väikeses ruumis

Amsterdamis asuva loovagentuuri ruumid seadsid disainile palju piiranguid: ruumipuudus, nõudlus mitmete laudada järele, eelarve ja lühike üürileping. Kontorimööbel on loodud selliselt, et uude kohta kolides võib kasutada sama furnituuri. Kontori erinevad tsoone eraldavad paindlikud ja liigutatavd OSB-plaadist konstrueeritud musta tooni seinad.

Objekt: SUPERHEROES

Kus: Amsterdam, Holland

Tegija: Simon Bush-King Architecture & Urbanism

Fotod: SUPERHEROES

Majesteetlik Wieden+Kennedy peakontor

Kontori laienemisel ühelt korruselt kolmele sai arhitektide ülesandeks säilitada kontori ühtsus. Üheks huvitavaks elemendiks sai huvitav mündikujuline ühendus kahe korruse vahel, mis täidab nii trepi kui ka istekohtade funktsiooni. Ühise ala osakaalu suurendati 6%'lt 25%'le.

Objekt: WIEDEN+KENNEDY

Kus: New York, USA

Tegija: WorkAC

Fotod: © BRUCE DAMONTE

WeWork: Tulevikukindel töökeskkond

WeWork kontori disaini loomisel oli põhiliseks eesmärgiks olemasoleva arhitektuuri säilitamine. Stiililiselt on keeruline mingisugust kindlat pidepunkti välja tuua, sest arhitektid keskendusid eklektilise ja ajatu keskkonna loomisele.

Objekt: WEWORK

Kus: Washington, D.C., USA

Tegija: WeWork

Fotod: WEWORK

Autor: kinnisvarauudised. ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474